Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Malestroit

Malestroit is een mooi klein plaatjes gelegen in het departement Morbihan, Bretagne. Het dorpje ligt aan het kanaal van Nantes naar Brest. De plaats Iigt in een bocht van de rivier de Oust.

In de 11e eeuw werd er hier al een fort gebouwd om het vaarverkeer over de rivier te controleren. De plaats was ook een plek waar men de rivier over kon. Op het eilandje in de rivier staat nog steeds een oude abdij en een molen. Er loopt een kleine wandeling door het dorp heen die je meeneemt langs de verschillende bezienswaardigheden van het dorp. Vooral de kades van het dorp en de middeleeuwse straatjes zijn fantastisch om doorheen te lopen.

Malestroit zelf is een mengeling van goed onderhouden huizen uit de 12e, 15e en 16e eeuw. Je loopt door kleine straatjes met mooie vakwerkhuizen, maar ook huizen gemaakt van graniet. Malestroit is een gezellig klein stadje met wat kleine winkeltjes en een paar restaurants. Het is geen grote plaats. Door zijn ligging aan het kanaal van Nantes naar Brest is het een geliefde stopplaats voor fietsen. Het fietspad wat bijna het gehele kanaal volgt is een leuke fietsroute die in het heuvelachtige landschap van Bretagne relatief goed te doen is.

Hier ligt Malestroit

Weersverwachting Malestroit

vandaag
9° / 3°
morgen
7° / 0°
7 dec
14° / 5°
8 dec
12° / 7°
9 dec
14° / 8°
Meer weer van Malestroit op klimaatinfo.nl

Meer informatie