Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vitré

Vitré is een prachtig plaatsje op de grens van Bretagne. Het oude centrum is door de eeuwen heen nauwelijks verandert. Het is een prachtig voorbeeld van een middeleeuws plaatsje.

Vitré kent naast het kasteel van de stad twee oude kerken. De Notre Dame heeft prachtige oude houten plafonds. De st Martin kerk is een mooi staaltje neo-Romaanse bouwkunst uit de 19e eeuw. De straatjes van Vitré kennen eigenlijk geen gebouwen die heel veel jonger zin. Dan 200 jaar. Het gehele stadscentrum bestaat uit middeleeuwse vakwerkhuizen in mooie kleuren. De een is wat beter onderhouden als de ander, maar lopend door de rue Poterie en rue Den Bas waan je jezelf zo weer terug in de middeleeuwen. Om de stad heen stond vroeger een stadswal. Deze kun je gedeelte lijk nog terug zien en bewandelen.

Overnachten in Vitré

Vitré, gelegen in Bretagne, vormt een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de regio. De stad ligt gunstig in het oostelijke deel van Bretagne, dicht bij de grens met Normandië en de regio Pays de la Loire. Omgeven door charmante landschappen en historische bezienswaardigheden, biedt Vitré een scala aan accommodatiemogelijkheden.

Of je nu op zoek bent naar een gezellige bed & breakfast of een luxueus hotel, Vitré heeft voor elk wat wils. Onze persoonlijke favoriet is het 4-sterrenhotel Le Magic Hôtel & Spa. Dit hotel staat bekend om zijn unieke ambiance en uitstekende service en zijn heerlijk wellness. 

Bekijk hier alle hotels in Vitré

Vitré heeft twee chateaus in de plaats. Het Chateau van Vitré wat midden in de stad ligt is een duidelijk verdedigingsfort. De stijl kamers zijn prachtig ingericht met oude meubels. Vanaf de torens en verdedigingsmuren heb je een mooi uitzicht over de plaats. Net buiten het centrum ligt het Chateau des Rochers. Deze prachtige versterkte hoeve in gotische steil werd gebouwd in de 15e eeuw. Hier zijn ook de tuinen in te bezoeken en in de hoeve zelf is een museum gevestigd.

In de middeleeuwen was Vitré een belangrijke grensplaats voor Bretagne. Vanaf het kasteel verdedigde men de streek tegen indringers. De ligging aan de rivier de Vilaine zorgde ook voor veel handel. De internationale handel in stof trok reizigers vanuit heel Europa naar Vitré. Kleermakers, wevers en stofververs deden goede zaken. Zo is te zien aan alle mooie grote vakwerkhuizen. Het waren de ambachtslieden en kooplieden die betaalde voor de Notre Dame en die de mooie huizen lieten bouwen. Doordat de stad werd bekeerd tot het protestantisme in de 17e eeuw raakte het in een isolement. Pas met de komst van de spoorweg kwam Vitré weer tot bloei.

Hier ligt Vitré

Weersverwachting Vitré

vandaag
20° / 13°
morgen
19° / 11°
13 jul
19° / 11°
14 jul
21° / 11°
15 jul
21° / 15°
Meer weer van Vitré op klimaatinfo.nl

Meer informatie