Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Centre-Val de Loire

Mooiste dorpjes van Centre-Val de Loire

De regio Centre-Val de Loire is te vinden in het centrale deel van Frankrijk, ook wel bekend als Midden-Frankrijk. Tot 2015 stond deze regio bekend onder de naam Centre, maar kreeg vanaf deze datum de toevoeging Val de Loire. De departementen Indre-et-loire, Loir-et-Cher, Loiret, Eure-et-Loir, Indre en Cher liggen in deze regio. Het is een erg waterrijk gebied met een aantal grote rivieren die er doorheen lopen. Hiervan is de Loire is hiervan de grootste en bekendste. Centre-Val de Loire is dankzij deze rivier een zeer geliefde vakantiebestemming. Aan de oevers van de rivieren, maar vooral de rivier de Loire liggen een grote hoeveelheid oude kastelen. Dit zijn er zoveel dat de Loire vallei in dit gebied in zijn geheel is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De aanwezigheid van een kasteel zorgde vaak voor het ontstaan van prachtige dorpjes en steden. De rijkdom van de kasteelheer straalde immers af op de inwoners in het nabijgelegen dorp. Hoewel veel kastelen het een en ander te leiden hebben gehad in de loop van de geschiedenis. Zijn de dorpjes en steden rondom vaak mooi bewaard gebleven en stralen ze, in deze regio, nog steeds iets uit van hun voormalige oude charme.

Argenton-sur-Creuse

Centre-Val de Loire

Argenton-sur-Creuse ligt in het departement Indre, regio Centre Val-de Loire, aan de rivier La Creuze. Inwoners worden Argentonnais genoemd. De stad ontstond aan de voet van een fort dat in 761 door Pepijn de Korte – koning van de Franken – werd gebouwd.

Chinon

Centre-Val de Loire

Chinon is een prachtig dorpje in de buurt van Tours onder Orléans gelegen aan de rivier de Vienne. Chinon ligt in het departement Indre-et-Loir. Het dorp dankt zijn bestaan aan het prachtige kasteel van Chinon wat in de vroege middeleeuwen werd gebouwd.

Langeais

Centre-Val de Loire

Langeais is een klein stadje en een gemeente in het zuidwestelijke deel van de regio Centre-Val de Loire in het departement Indre-et-Loire. Het dorp staat bekend om het kasteel van Langeais dat op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat.