Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Argenton-sur-Creuse

Argenton-sur-Creuse ligt in het departement Indre, regio Centre Val-de Loire, aan de rivier La Creuze. Inwoners worden Argentonnais genoemd. De stad ontstond aan de voet van een fort dat in 761 door Pepijn de Korte – koning van de Franken – werd gebouwd.

Er zijn nu alleen nog delen van de kasteelmuur en een kapel over. De kapel werd in de vijftiende eeuw gebouwd op van het tweede-eeuwse heiligdom van Saint-Ursin, de eerste bisschop van Berry. In 1899 werd een enorm beeld van La Bonne Dame d’Argenton opgezet, dit beeld van zes meter hoog is een belangrijk oriëntatiepunt geworden. Vanaf het terras van de kapel heb je een prachtig uitzicht over de stad, de Vieux Pont en de oude huizen en molen langs de rivier.

Met als bijnaam het “Venetië van de Berry”, heeft het stadje een pittoresk karakter met oude huizen met galerijen en balustrades die weerspiegelen in de rivier de La Creuse. De Saint-Sauveurskerk met een neogotisch klokportaal en de mooie huizen van de Rue Raspail en de kleine steegjes erom heen zijn een wandeling waard. Veel van deze huizen hebben wel een opknapbeurt nodig maar kun je daar doorheen kijken zie je een mooi oud stadje.

De loop van de La Creuse heeft in deze omgeving een diepe groeve in de granieten heuvels gevormd, er is een lange rij spectaculaire kloven. Kunstenaars als Rousseau en Monet waren hier erg van onder de indruk. Er zijn belangrijke historische bezienswaardigheden, maar het gebied is vooral beroemd om het landschap en de watersport.

Hier ligt Argenton-sur-Creuse

Weersverwachting Argenton-sur-Creuse

vandaag
11° / 8°
morgen
10° / 7°
3 apr
12° / 6°
4 apr
11° / -1°
5 apr
10° / -2°
Meer weer van Argenton-sur-Creuse op klimaatinfo.nl

Meer informatie