Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Chinon

Chinon is een prachtig dorpje in de buurt van Tours onder Orléans gelegen aan de rivier de Vienne. Chinon ligt in het departement Indre-et-Loir. Het dorp dankt zijn bestaan aan het prachtige kasteel van Chinon wat in de vroege middeleeuwen werd gebouwd.

Het dorp is goed bewaard gebleven. Er staan nog veel middeleeuwse vakwerkhuizen en het kent de typische kleine straatjes die omhoog leiden naar het kasteel. Het dorp heeft zelfs een eigen museum. In de Rue du Commerce, Rue Rabelais en Rue Voltaire vind men enkele kleine leuke winkeltjes waar men zelfs middeleeuwse manuscripten, maar ook leuke snuisterijen kunt kopen. Op de pleintjes waar deze straten uitkomen is het goed toeven.

Hier zijn enkele sfeervolle terrasjes te vinden waar men kan genieten van een lekker wijntje, goede cocktail of gezellig diner. Aan de overkant van de rivier aan de Quai Danton ligt een klein strandje waar je in de zomer een plons kunt nemen bij niet te hoog water of een kano kunt huren voor een tochtje over de rivier Hier vandaan vertrekt ook een klein rondvaart bootje. Minpuntje van Chinon is wel dat de auto’s zich ook in de kleine straatjes mogen bewegen en je bij het bewonderen van een prachtig middeleeuws huis ineens wordt verstoord door het ronken van een auto. Laat het je echter niet afschrikken Chinon niet te bezoeken het is zeer de moeite waard.

Het Kasteel van Chinon

Belangrijkste bezienswaardigheid van Chinon is uiteraard het kasteel. Het kasteel torent dan ook hoog boven de stad uit. Van welke kant je ook komt aanrijden is dit het eerste wat je ziet. Het kasteel van Chinon werd in de vroege middeleeuwen gebouwd als bolwerk tegen de Engelsen met wie de Fransen een kleine honderd jaar in oorlog waren. Bekendste persoon die ooit in het kasteel leefden was Jeanne d’Arc die hier tijdens deze oorlog enkele manden verbleef. Het kasteel is nog steeds te bezoeken en hoewel het grotendeels een ruïne is wordt je met veel beeld en film materiaal de geschiedenis van het kasteel verteld. Uiteraard is er de nodige aandacht voor Jeanne D’Arc en de Honderdjarige oorlog en vallen er nog enkele gebruiksvoorwerpen uit die tijd te bewonderen. In de klokkentoren vindt men een expositie van foto’s die het herstel van kasteel verbeelden. Dit is een leuk inkijkje bij wat er allemaal bij het restaureren van zo’n groot complex komt kijken. En eerlijk is eerlijk het uitzicht vanaf de torens in het kasteel over de omgeving alleen is de flinke klim al waard.

Hier ligt Chinon

Weersverwachting Chinon

vandaag
26° / 12°
morgen
29° / 16°
26 jun
30° / 18°
27 jun
32° / 20°
28 jun
27° / 15°
Meer weer van Chinon op klimaatinfo.nl

Meer informatie