Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Langeais

Langeais is een klein stadje en een gemeente in het zuidwestelijke deel van de regio Centre-Val de Loire in het departement Indre-et-Loire. Het dorp staat bekend om het kasteel van Langeais dat op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat.

Langeais was één van de oudste steden in de voormalige provincie Touraine. Het stadje is gesticht aan het einde van de Gallo-Romeinse tijd. In de vierde eeuw na Christus wordt er de eerste kerk gebouwd. In de elfde eeuw werd in opdracht van Fulco van Anjou de Donjon Carre gebouwd. Tijdens de honderdjarige oorlog wordt Langeais veroverd door Richard Leeuwenhart, koning Engeland. Na de verovering installeert hij er een gouverneur en liet hij het kasteel uitbouwen. Toen de Britten het stadje verlieten verwoesten ze het toenmalige kasteel en plunderden ze landen eromheen.

 

Het huidige kasteel van Langeais stamt uit de vijftiende eeuw. Dit kasteel is gebouwd in opdracht van Lodewijk de XI. Toen het kasteel voltooid was werd hier het huwelijk gesloten Anne van Bretagne en Karel de VIII. Dit huwelijk zorgde ervoor dat Bretagne bij Frankrijk zou gaan horen. Gênant detail is dat Anne van Bretagne indertijd pas vijftien jaar oud was.

Het kasteel is één van de beste voorbeelden van de late middeleeuwse architectuur. Vooral de prachtig gedecoreerde schoorstenen van het kasteel zijn erg indrukwekkend. Aan het einde van de negentiende eeuw nadat het kasteel allerlei functies had gehad werd het kasteel gekocht door Jacques Siegried. Deze liet het kasteel in zijn geheel restaureren en decoreerde het kasteel met meerdere wandtapijten en antieke meubels. Toen dit voltooid was schonk hij het kasteel aan het Instituut de France. Deze zijn nog steeds eigenaar van het kasteel. Hierdoor is het kasteel nog steeds dagelijks geopend voor het publiek.

Hier ligt Langeais

Weersverwachting Langeais

vandaag
26° / 12°
morgen
28° / 16°
26 jun
30° / 17°
27 jun
28° / 18°
28 jun
23° / 15°
Meer weer van Langeais op klimaatinfo.nl

Meer informatie