Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Dinteville

Dinteville is en klein dorpje in het departement Haute-Marne in de voormalige regio Champagne-Ardenne. Het dorpje is met slechts 53 inwoners nauwelijks een dorp te noemen.

Ondanks dit lage aantal bewoners behoort het dorpje toch op deze website. Dit heeft alles te maken met de aanwezigheid van het kasteel van Dinteville. Wie het dorpje binnenrijdt ziet een klein beekje door het dorp lopen. Deze beek van Dinteville is een zijrivier van de l’Aube die op zijn beurt weer een zijrivier is van de Seine. Aan dit kleine beekje is een wasplaats te vinden. Doordat de hoofdstraat van het dorp de beek volgt slingert deze door het dorp heen. Aan de hoofdstraat zijn onder andere het voormalige stadshuis van het dorp te vinden. Een ander aandachtspunt in het dorp is de oude kerk en het naastgelegen kerkhof.

De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp is echter het kasteel van Dinteville. Dit schitterende zestiende-eeuwse kasteel heeft door de eeuwen heen heel wat meegemaakt. Zo is het meerdere malen verbouwd herbouwd en is het tijdens de laatste restauratie bijna helemaal in vlammen opgegaan. In de zomermaanden en tijdens de open monumentendag is het kasteel geopend voor het publiek tegen het betalen van een kleine entree. Enkele kamers van het kasteel zijn dan te bezichtigen en je kunt een wandeling maken door de prachtige achttiende-eeuwse tuinen.

Het huidige kasteel is gebouwd in de zestiende eeuw rondom een grote ronde toren uit de dertiende eeuw. Het grootste deel van het kasteel is gebouwd op de funderingen van het oudere kasteel. De uitstraling van het kasteel stamt echter uit de achttiende en negentiende eeuw, toen het kasteel van Dinteville een grondige make-over kreeg. Ook de imposante tuinen van het kasteel stammen uit deze periode. De tuinen zijn aangelegd als een klassieke Engelse tuin met veel waterpartijen en een orangerie.

Hier ligt Dinteville

Weersverwachting Dinteville

vandaag
7° / 3°
morgen
5° / 0°
7 dec
4° / -1°
8 dec
8° / 4°
9 dec
8° / 4°
Meer weer van Dinteville op klimaatinfo.nl

Meer informatie