Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ville-Dommange

Ville-Dommange is een prachtig dorpje in de voormalige regio Champagne-Ardenne, in het departement Marne. Het dorpje staat bekend om zijn champagnes en is te vinden onder de rook van de stad Reims.

Ville-Dommange ligt op de Montagne de Reims, een heuvel ten zuiden van Reims. Op deze heuvel mogen de druiven voor de Champagne worden verbouwd. De meest voorkomende druifsoort op deze heuvel is de pinot noir. Rondom het dorp is honderdnegenentachtig hectare aan wijngaarden te vinden die van ongeveer honderd verschillende wijnbouwers zijn. De champagnes die in Ville-Dommange verbouwd worden behoren tot de premier-cru de op een na hoogste gradatie binnen de champagne.

Het merendeel van de wijnbouwers in Ville-Dommange zijn onderdeel van een coöperatief die samen de druiven tot champagne verwerken. Wel hebben ze allemaal hun eigen unieke champagne. Wie wil kan een rondleiding krijgen door de velden en de ruimtes waar de champagne geperst, en bewaard wordt. Deze rondleiding wordt natuurlijk afgesloten met een proeverij. Zelf hebben wij deze rondleiding gedaan bij Marie Senellart, de rondleiding wordt gegeven door de eigenaresse Sophie, die bijzonder gepassioneerd over haar champagne kan vertellen. Een champagne-tour in Ville-Dommange is in geen enkel opzicht te vergelijken met de tours die er in Reims of Epernay worden gegeven.

De belangrijkste bezienswaardigheden van het dorpje zijn de kerk van Saint-Lié en de Chapelle Saint-Lié de Ville-Dommange. De kapel is te vinden bovenop een heuvel uitkijkend over het dorp en de kerk beneden in het dal. Rondom de kapel is de begraafplaats van het dorp, tussen de graven zijn nog resten te zien van oude bunkers uit de oorlog. Vanaf de begraafplaats heb je een schitterend uitzicht over het dorpje Ville-Dommange en de wijngaarden. Zeker op een zonnige dag is dit uitzicht een must see. Schuin tegenover de kerk staat het stadhuis van het dorp, net als het oorlogsmonument.

Hier ligt Ville-Dommange

Weersverwachting Ville-Dommange

vandaag
8° / 5°
morgen
6° / 0°
7 dec
4° / -1°
8 dec
9° / 5°
9 dec
10° / 5°
Meer weer van Ville-Dommange op klimaatinfo.nl

Meer informatie