Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Williers

Williers is een klein dorpje of eerder een gehucht in de Franse Ardennen in de regio Champagne-Ardennen. Het dorp ligt op de grens met België aan de andere zijde van de grens ligt het dorp Chameleux.

In het dorp wonen minder dan vijftig mensen, gelukkig er zijn een paar vakantiewoningen te vinden die dat aantal nog wat op kunnen krikken. Toch kun je in het dorp een hotel en een café tegen. Het terras van dit café is in de zomermaanden gevuld met toeristen die in de regio van Williers aan het fietsen en aan het wandelen zijn. Er liggen in de directe omgeving van het dorp behoorlijk wat mooie wandelingen. De mooiste en bekendste leidt je van Williers naar de Abdij van Orval aan de andere zijde van de grens.

 

De geschiedenis van het dorp begint in de late middeleeuwen. Er zijn echter meerdere aanwijzingen gevonden dat de heuvel waar Williers al ten tijde van de Romeinen gebruikt werd om tentenkampen op te slaan. Van permanente bewoning is tot de middeleeuwen echter geen sprake geweest. Het dorp wordt in de veertiende eeuw tijdens een van de oorlogen verwoest waarna het in de vijftiende eeuw gedeeltelijk werd herbouwd. Indertijd woonden er slechts drie gezinnen in het dorp.

De belangrijkste bezienswaardigheden in het dorp zijn de Saint-Bartélémy kapel en de oude wasplaats. De kapel is gebouwd in de achttiende eeuw. Als je aan de achterzijde van de kapel staat heb je een schitterend uitzicht over de vallei van Chameleux. De wasplaats is prachtig gerestaureerd maar logischerwijs niet meer in gebruik.

Hier ligt Williers

Weersverwachting Williers

vandaag
7° / 4°
morgen
5° / 0°
7 dec
3° / -1°
8 dec
7° / 1°
9 dec
7° / 6°
Meer weer van Williers op klimaatinfo.nl

Meer informatie