Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La Roque-Gageac

La Roque-Gageac ligt in het departement Dordogne, aan de gelijknamige rivier de Dordogne. La Roque-Gageac is een van “Les plus Beaux Villages de France” en ligt in het deel van de Dordodgne dat bekendstaat als de Perigord Noir.

La Roque Gagenac ligt langgerekt op de oevers de rivier de Dordogne, met fraaie huizen die voor de rotswand zijn gebouwd met kleine tuintjes vol exotische planten. Opvallend is dat de huizen en de tuintjes helemaal geïntegreerd in het landschap. In de twaalfde eeuw werd 120 meter boven de Dordogne een “rotsfort” uitgehakt; het ”La Forte Troglodytic”. Deze onneembare vesting werd tot zeventiende eeuw uitgebreid een aangepast. Tijdens aanvallen van de Noormannen en andere vijanden vluchten de inwoners van het dorp naar de vesting, war ze veilig waren. 

Ook tijdens de Honderjarige Oorlog  was La Roque-Gageac een onneembaar bolwerk. In deze periode werd La Roque-Gageac het buitenverblijf van de bisschoppen van Sarlat-la-Canéda.

Vanaf de rivier loopt een steil schilderachtig straatje omhoog richting het fort. Terwijl het straatje steeds verder naar boven loopt, kom je weelderige begroeiing van oleanders en vijgenbomen tegen. Deze oase van groen, maakt deel uit van de exotische tuin van Gerard Dorin. Door de plek tegen de rotswand op het zuiden doen mediterrane planten het hier uitstekend. Pal naast de tuin ligt een laat Romaans kerkje waarvan de gevel in de zeventiende eeuw werd herbouwd.  Het

Manoir Tarde heeft twee spitse puntgevels, kruisvensters en een ronde toren. De historicus, astronoom, cartograaf en wiskundige Jean Tarde was bewoner van dit huis, hij bewoonde als belangrijkste telg uit het geslacht Tarde, het Manoir Tarde.

Nabij het parkeerterrein bij de rivier, is het mogelijk om een boottocht te maken op een “gabarre”, dit zijn historische boten waarmee vroeger de handel over de rivier de Dordogne werd vervoerd.

 

Hier ligt La Roque-Gageac

Weersverwachting La Roque-Gageac

vandaag
23° / 8°
morgen
22° / 14°
15 jun
20° / 14°
16 jun
23° / 11°
17 jun
29° / 16°
Meer weer van La Roque-Gageac op klimaatinfo.nl

Meer informatie