Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Eguisheim

In het noordoosten van Frankrijk is het vroegere twistgebied Elzas-Lotharingen ligt het dorpje Eguisheim. Het dorpje staat op de lijst van “Les Plus Beaux Villages de France”. Dit met name door de prachtige vakwerkhuisjes die er te vinden zijn.

Eguisheim staat niet zonder reden op deze lijst. Het hele dorp is een attractie op zich. De vele vakwerkhuizen, de gezellige terrassen en de weinstuben maken het dorpje tot één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Al heeft het Eguisheim meer weg van een Duitse dorp dan van een Frans dorp. Zeker in de weekenden en in de vakantieperiode als het dorp wordt overspoeld met Duitse toeristen die hier komen genieten van alles wat het dorp te bieden heeft.

Als je door de smalle steile straatjes van het dorp loopt waan je jezelf enkele eeuwen terug in de tijd. Alle straten en pleinen in het dorp zijn perfect onderhouden en rijkelijk versiert met bloemen. Dit wordt betaald met het parkeergeld dat het dorp ontvangt. Om je auto in het dorp te parkeren ben je namelijk altijd twee euro kwijt die dan ten goede komt aan de onderhoud van het dorp.

In het dorp is aan het begin van de tiende eeuw Bruno graaf van Egisheim en Dagsburg de later Paus Leo IX geboren.  In het dorp is een kapel te vinden die aan deze Paus gewijd is. Deze kapel is prachtig gerestaureerd maar doet door de overdaad aan beschilderingen erg kitsch aan.

Wie geen zin heeft om over de hobbelige kinderkopjes in het dorp een rondje te lopen kan er ook voor kiezen om met het toeristische treintje een ritje door het dorp en de omgeving te maken.

Hier ligt Eguisheim

Weersverwachting Eguisheim

vandaag
25° / 14°
morgen
25° / 12°
29 mei
26° / 13°
30 mei
24° / 14°
31 mei
24° / 13°
Meer weer van Eguisheim op klimaatinfo.nl

Meer informatie