Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Eguisheim

In het noordoosten van Frankrijk is het vroegere twistgebied Elzas-Lotharingen ligt het dorpje Eguisheim. Het dorpje staat op de lijst van “Les Plus Beaux Villages de France”. Dit vooral door de prachtige vakwerkhuisjes in het historische centrum en de heerlijke wijnen die er gemaakt worden.

Eguisheim staat niet zonder reden op deze lijst. Het hele dorp is een attractie op zich. De vele vakwerkhuizen, de gezellige terrassen en de weinstuben maken het dorpje tot één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Al heeft het Eguisheim meer weg van een Duits dorp dan van een Frans dorp. Zeker in de weekenden en in de vakantieperiode als het dorp wordt overspoeld met Duitse toeristen die hier komen genieten van alles wat het dorp te bieden heeft.

Overnachten in Eguisheim

Hoewel er minder dan tweeduizend mensen in Eguisheim wonen, zijn er opvallend veel hotels, huurhuisjes en B&B’s in het dorp te vinden. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de prachtige wijnen die er in het dorp gemaakt worden en zijn ligging aan de “Route van de Elzaswijnen”. Op een heuvel, net buiten het dorp ligt het prachtige hotel en spa “Proche Colmar“, onderdeel van de Husseren Collections. Dit hotel ligt tussen de bossen en de wijngaarden in en staat bekend vanwege zijn uitstekende service en de prachtige kamers. Andere geliefde opties in Eguisheim zijn Auberge du Rempart en Hotel Colmar Vignes Eguisheim

Als je door de smalle steile straatjes van het dorp loopt waan je jezelf enkele eeuwen terug in de tijd. Alle straten en pleinen in het dorp zijn perfect onderhouden en rijkelijk versierd met bloemen. Dit wordt betaald met het parkeergeld dat het dorp ontvangt. Om je auto in het dorp te parkeren ben je namelijk altijd twee euro kwijt die dan ten goede komt aan het onderhoud van het dorp.

In het dorp is aan het begin van de tiende eeuw Bruno, graaf van Eguisheim en Dagsburg de later Paus Leo IX geboren.  In het dorp is een kapel te vinden die aan deze Paus gewijd is. Deze kapel is prachtig gerestaureerd, maar doet door de overdaad aan beschilderingen erg kitsch aan.

Wie geen zin heeft om over de hobbelige kinderkopjes in het dorp een rondje te lopen kan er ook voor kiezen om met het toeristische treintje een ritje door het dorp en de omgeving te maken.

Eguisheim, staat bekend om zijn voortreffelijke wijnen en zijn ligging langs de beroemde Elzas Wijnroute. De lokale wijnmakers cultiveren druivenvariëteiten zoals Riesling, Gewürztraminer en Pinot Blanc, die gedijen in het gunstige terroir van de regio. Grands Crus zoals Eichberg en Pfersigberg leveren hier buitengewone wijnen met complexe smaken en aroma’s.

De pittoreske wijngaarden op de heuvels rondom Eguisheim vormen een idyllisch decor voor wijnliefhebbers. In dit dorpje, met zijn vakwerkhuizen en gastvrije sfeer, zijn verschillende wijnlokalen te vinden, waar je de lokale wijn kunt proeven en kopen. De wijnen uit Eguisheim staan bekend om de traditionele smaak en vakmanschap. Eguisheim is een van de mooiste en drukst bezochte dorpen in de Elzas en een essentieel onderdeel van reis, door het noordoosten van Frankrijk.

Hier ligt Eguisheim

Weersverwachting Eguisheim

vandaag
19° / 13°
morgen
20° / 13°
16 jun
22° / 11°
17 jun
24° / 14°
18 jun
27° / 15°
Meer weer van Eguisheim op klimaatinfo.nl

Meer informatie