Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gironde

Mooiste dorpjes van Gironde

Het Franse departement Gironde is een gevarieerd gebied waar veel verschillende soorten vakantiegangers aan hun trekken komen. In Gironde zijn verschillende mooie vestingplaatsen en middeleeuwse dorpjes te vinden.

Gironde mag  als een van de belangrijkste gebieden voor de wijnbouw gezien worden. De wijnstreek Bordeaux valt grotendeels samen met het departement Gironde. Hier in het stroomgebied van de Garonne, de Dordogne en de Gironde ligt een glooiend landschap waar de wijnranken topdruiven afleveren voor wijnen van hoge kwaliteit. Eeuwenlange ervaring zorgt ervoor dat de verschillende wijnchateaus wijnen produceren die tot de absolute wereldtop behoren. Tussen de vele velden met wijndruiven staan een aantal prachtige dorpen. Sommige mooie dorpen in de Gironde zijn typische vestingplaatsen. Een deel daarvan was specifiek bedoeld om de hoofdstad Bordeaux tegen mogelijke vijanden te beschermen. Andere dorpen hebben een rijke geschiedenis dankzij de vestiging van de adel of een groot klooster. Sommige dorpen hebben hun charme opgebouwd door de wijnbouw en -verkoop.

Opvallend is dat geen van de dorpen in Gironde voorkomt op de lijst met dorpen die door de organisatie ‘Les Plus Beaux Villages de France’ tot de mooiste dorpen van Frankrijk gerekend wordt. Dat heeft volgens ons deels te maken met een van de criteria die geldt om toegelaten te worden tot deze prestigieuze lijst: een dorp mag een maximaal bevolkingsaantal van 2000 inwoners hebben.

Blaye

Gironde

Blaye is een plaatsje dat aan de Gironde ligt. Blaye staat bekend om de zeventiende-eeuwse vestingwerken die de militaire architect François Ferry ontworpen heeft.

Cadillac

Gironde

Cadillac is niet alleen een Amerikaans automerk dat bekend staat om de luxe auto’s, het is tevens de naam van een mooi dorpje binnen het Franse departement Gironde. En deze twee hebben meer met elkaar gemeen dan je zou denken.

La Réole

Gironde

La Réole is een prachtig voorbeeld van een van oorsprong middeleeuws plaatsje, zoals je ze wel meer aantreft op de oevers van de door het Franse landschap meanderende rivier de Garonne.

Saint-Emilion

Gironde

Saint-Emilion is een prachtig middeleeuws dorpje dat zich temidden van de beste wijngaarden van Frankrijk bevindt. Is dit wat het spreekwoordelijke leven als een god in Frankrijk inhoudt?