Weersverwachting Arlay

vandaag
3° / -3°
morgen
4° / 1°
21 jan
3° / -2°
22 jan
2° / -3°
23 jan
7° / -2°

Arlay

Waar ligt Arlay?

Externe links

Het Château d’Arlay en de omliggende domeinen zijn in de zomerperiode geopend voor publiek. Vanaf de entree kun je over de domeinen, in het Château d’Arlay en de bijbehorende wijnkelders een wandeling maken. De stijlkamers in het château geven een goed beeld van hoe het leven er in de achttiende eeuw moet hebben uitgezien. Verder zien we er portretten van huidige en vorige bewoners. Op de hoger gelegen delen van het domein komen we verschillende bezienswaardigheden tegen, zoals de resten van het kasteel van Arlay, een boulingrin baan, een “groene waterval” en een huisje dat de gravin liet bouwen zodat ze er boerin kon spelen. Terug bij de ingang kun je er een prachtige wijnproeverij doen, van de wijnen die in Château d’Arlay geproduceerd worden.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in het dorp, is het Maison La Chevana d’Or. Dit zestiende eeuw huis is in een prachtige staat en staat bekend vanwege de mensenhoofden die naast de entree te zien zijn. Opmerkelijk genoeg is er verder helemaal niets bekend over dit bijzondere monument.

Verder zijn er in Araly drie watermolens te vinden, enkele huizen met historische beschilderingen, het huis van de kas en een nieuw ogende kerk uit de negentiende eeuw.

Foto's van Arlay