Weersverwachting Château-Chalon

vandaag
2° / -2°
morgen
3° / 0°
21 jan
2° / -2°
22 jan
2° / -4°
23 jan
5° / -3°

Château-Chalon

Waar ligt Château-Chalon?

Externe links

Het historische centrum van Château-Chalon bestaat uit enkele kleine straten en kleine pleintjes die door het dorp heen slingeren. Tijdens een wandeling door het dorp kom je verschillende historische monumenten tegen zoals de Saint-Pierre kerk uit de twaalfde eeuw. De deuren van deze kerk staan zo goed als altijd open, zodat je er even kunt binnenwandelen.

Niet ver van deze kerk kun je verder wandelen naar een van de uitzichtpunten die het dorp rijk is. Het mooiste uitzicht heb je vanaf Belvédère de la Rochette, dat zich bijna direct achter de kerk bevindt. Een ander noemenswaardig uitzichtpunt in het dorp is het Belvédère Sainte Anne. Wil je tijdens je bezoek aan Château-Chalon alles te weten komen over het dorp en zijn bijzondere geschiedenis dan is het leuk om even het office de tourisme binnen te lopen. Deze kunnen je alles over Château-Chalon, hoe je het beste het dorp kunt verkennen en wat de leukste wandelroutes in de omgeving zijn.

Aan de rand van het dorp zijn verschillende restaurants te vinden die een terras hebben met uitzicht op de omliggende valleien. Dit is een perfecte plek om de lokale wijn te proeven in combinatie met wat streekproducten. Beroemde gerechten uit de omgeving zijn Forel met Vin Jaune, toast met morieljes en kaasfondue met Comté.

Foto's van Château-Chalon