Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Château-Chalon

Château-Chalon is een prachtig bergdorpje in het Franse departement Jura. Het dorp ligt op ongeveer vijfhonderd meter boven de zeespiegel, vanwaar het uitkijkt over de uitgestrekte wijnvelden die de omgeving van het dorp domineren.

Château-Chalon is een van de belangrijkste wijndorpen van de Jura en is terug te vinden op de lijst van ‘Les Plus Beaux Villages de France’, wat het een van de tweehonderd mooiste dorpen van Frankrijk maakt. De belangrijkste reden hiervoor is de bijzondere ligging van het dorp boven op een heuvel. Op de flanken van deze heuvel groeit een deel van de wijnranken die gebruikt worden voor het maken van de Vin Jaune waar het dorp om bekend staat. Deze bijzondere “gele wijn” wordt alleen gemaakt in de Jura en is de specialiteit van de wijnmakers van Château-Chalon.

Het historische centrum van Château-Chalon bestaat uit enkele kleine straten en kleine pleintjes die door het dorp heen slingeren. Tijdens een wandeling door het dorp kom je verschillende historische monumenten tegen zoals de Saint-Pierre kerk uit de twaalfde eeuw. De deuren van deze kerk staan zo goed als altijd open, zodat je er even kunt binnenwandelen.

Niet ver van deze kerk kun je verder wandelen naar een van de uitzichtpunten die het dorp rijk is. Het mooiste uitzicht heb je vanaf Belvédère de la Rochette, dat zich bijna direct achter de kerk bevindt. Een ander noemenswaardig uitzichtpunt in het dorp is het Belvédère Sainte Anne. Wil je tijdens je bezoek aan Château-Chalon alles te weten komen over het dorp en zijn bijzondere geschiedenis dan is het leuk om even het office de tourisme binnen te lopen. Deze kunnen je alles over Château-Chalon, hoe je het beste het dorp kunt verkennen en wat de leukste wandelroutes in de omgeving zijn.

Aan de rand van het dorp zijn verschillende restaurants te vinden die een terras hebben met uitzicht op de omliggende valleien. Dit is een perfecte plek om de lokale wijn te proeven in combinatie met wat streekproducten. Beroemde gerechten uit de omgeving zijn Forel met Vin Jaune, toast met morieljes en kaasfondue met Comté.

Hier ligt Château-Chalon

Weersverwachting Château-Chalon

vandaag
20° / 13°
morgen
23° / 11°
15 jul
27° / 15°
16 jul
22° / 17°
17 jul
25° / 13°
Meer weer van Château-Chalon op klimaatinfo.nl

Meer informatie