Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Collioure

Collioure is een ouderwets en gezellig dorp gelegen in de warmste en zuidelijkste streek van Frankrijk. Hier kun je heerlijk genieten van versnaperingen rond de baai van het oude centrum, rondslenteren door de oude straatjes van Collioure of zonnen op de verschillende strandjes.

Vroeger behoorde Collioure tot het Koninkrijk van Mallorca. In het midden van het dorp werd een groot kasteel gebouwd door de toenmalige koning. Deze is zeker de moeite waard om te bezichtigen. Ook telt het dorp drie forten. Hiervan wordt vandaag de dag er nog één gebruikt. De Franse mariniers zijn er namelijk in gehuisvest. Lange tijd is er gediscussieerd over tot welk land Collioure behoorde: Spanje of Frankrijk. Waarna uiteindelijk toch besloten werd dat Collioure tot Frankrijk behoorde. Aangezien het dorp aan de grens van Frankrijk en Spanje ligt, wordt het dorp omringd door de Pyreneeën. Dit gecombineerd met de prachtige baai van het dorp geeft een schilderachtige sfeer.

Vanwege de nauwe rustieke straatjes, prachtige baai, forten, de middeleeuwse Notre-Dame-Des-Anges Kapel en de Pyreneeën, bekwam Collioure een ontmoetingsplek voor verschillende bekende kunstenaars. Onder dit artistieke gezelschap bevond zich ook Pablo Picasso. 

Op het gebied van eten is Collioure een perfecte uitstap. Volgens de culinaire wereld kun je hier genieten van de allerlekkerste ansjovis ter wereld. Deze smaakvolle vissoort wordt vers buiten het dorp gevangen. Vervolgens wordt deze bereid in de tientallen restaurantjes rond de baai en in de straatjes van Collioure. Bij goede vis hoort natuurlijk goede wijn. Hier weten ze in Collioure ook wel raad mee. Zo hebben de rode Collioure, rosé en zeldzame witte het AOC keurmerk gekregen. Rondom het dorp kun je dan ook rondlopen langs de wijnvelden. Deze zijn op de steile wanden van de Pyreneeën gemaakt. Op terrassen in de wand gemaakt van leisteen. Door de leisteen kunnen deze wijngaarden dan ook heel warm worden.

Als tussendoortje kun je een heerlijke koek bestellen genaamd ‘’Le Croquant’’. Deze koek is bestrooid met amandelen of chocoladesnippers. Wij vinden deze lekkernij iets om je vingers bij af te likken. 

In het verlengde van de baai ligt Ilot St-Vicent, waarop een kleine kapel is gebouwd. Door de ligging is deze te bezoeken via het strand. Vanaf Ilot St-Vicent kun je een muur betreden die de zee van de baai scheidt. Naast de vuurtoren, die zich op het einde van de baai bevindt, heb je een prachtig uitzicht over de baai. Daarnaast kun je ook de Pyreneeën, het kasteel, de verscheidene forten, de Notre-Dame-Des-Anges en het dorp goed zien liggen vanaf dit uitzichtpunt.

Hier ligt Collioure

Weersverwachting Collioure

vandaag
12° / 6°
morgen
15° / 8°
25 apr
15° / 10°
26 apr
15° / 10°
27 apr
15° / 11°
Meer weer van Collioure op klimaatinfo.nl

Meer informatie