Weersverwachting Collioure

vandaag
19° / 13°
morgen
20° / 13°
1 okt
18° / 14°
2 okt
21° / 9°
3 okt
20° / 7°

Collioure

Waar ligt Collioure?

Externe links

Vanwege de nauwe rustieke straatjes, prachtige baai, forten, de middeleeuwse Notre-Dame-Des-Anges Kapel en de Pyreneeën, bekwam Collioure een ontmoetingsplek voor verschillende bekende kunstenaars. Onder dit artistieke gezelschap bevond zich ook Pablo Picasso. 

Op het gebied van eten is Collioure een perfecte uitstap. Volgens de culinaire wereld kun je hier genieten van de allerlekkerste ansjovis ter wereld. Deze smaakvolle vissoort wordt vers buiten het dorp gevangen. Vervolgens wordt deze bereid in de tientallen restaurantjes rond de baai en in de straatjes van Collioure. Bij goede vis hoort natuurlijk goede wijn. Hier weten ze in Collioure ook wel raad mee. Zo hebben de rode Collioure, rosé en zeldzame witte het AOC keurmerk gekregen. Rondom het dorp kun je dan ook rondlopen langs de wijnvelden. Deze zijn op de steile wanden van de Pyreneeën gemaakt. Op terrassen in de wand gemaakt van leisteen. Door de leisteen kunnen deze wijngaarden dan ook heel warm worden.

Als tussendoortje kun je een heerlijke koek bestellen genaamd ‘’Le Croquant’’. Deze koek is bestrooid met amandelen of chocoladesnippers. Wij vinden deze lekkernij iets om je vingers bij af te likken. 

In het verlengde van de baai ligt Ilot St-Vicent, waarop een kleine kapel is gebouwd. Door de ligging is deze te bezoeken via het strand. Vanaf Ilot St-Vicent kun je een muur betreden die de zee van de baai scheidt. Naast de vuurtoren, die zich op het einde van de baai bevindt, heb je een prachtig uitzicht over de baai. Daarnaast kun je ook de Pyreneeën, het kasteel, de verscheidene forten, de Notre-Dame-Des-Anges en het dorp goed zien liggen vanaf dit uitzichtpunt.

Foto's van Collioure