Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Minerve

Minerve is een prachtig klein dorpje in het zuidelijke deel van het departement Herault. Het is een van de mooiste dorpen in Frankrijk en is terug te vinden tussen de “Les Plus Beaux Villages de France”. Het dorp ligt op de plek waar de rivieren de Briant en de Cesse samenvloeien.

Minerve is een klein dorp met iets meer dan honderd inwoners, maar tijdens de zomermaanden kan er een veelvoud hiervan aan toeristen in het dorp rondlopen. De geschiedenis van Minerve, gaat helemaal terug tot aan de prehistorie. In verschillende grotten en kloven in de omgeving van Minerve zijn voetafdrukken en andere sporen van vroege bewoning gevonden. Lang speelde de omgeving van Minerve geen rol van betekenis in de Franse geschiedenisboekjes. Tot dat een grote groep van de bevolking in het westelijke deel van de Languedoc, zich bekeerden tot een Christelijk geloof. Deze gelovigen staan nu bekend als de Katharen. Deze Katharen interpreteerden de Bijbel en het leven van Jezus Christus op een andere manier, waardoor ze vervolgd werden in opdracht van de Paus. Dit leidde uiteindelijk tot een kruistocht waarbij een groot deel van de Katharen gedood werden.

Overnachten in Minerve

Ben je rondrit aan het maken door Languedoc-Roussillon of ben je van plan om een lange wandeling te gaan maken vanuit Minerve. Dan is Minerve de idela plek om te overnachten in de regio. Er zijn een paar kleine, maar populaire overnachtingsmogelijkheden in het dorp te vinden. Het best beoordeelde appartement in het dorp is Le BrianYourHostHelper. Dit ruime appartement staat vooral bekend om het prachtige uitzicht dat je er hebt vanaf het balkon. Andere overnachtingsmogelijkheden zijn dit gezellige appartement met tuin en dit moderne appartement met binnenplaats.

Minerve was een perfecte plek voor de Katharen om zich terug te trekken. Beschermd door twee kloven waren de Katharen beschermd tegen de aanvallen van de kruisvaarder. Toch wisten deze in 1210 na zeven weken het dorp in te nemen. De inwoners werden levend verbrand op de brandstapel. De “Rue de Martyrs” is een blijvende herinnering aan deze wrede oorlogsmisdaad.

Nu is Minerve vooral een dorp dat geliefd is bij toeristen. Je parkeert je auto op een van de parkeerplaatsen aan de rand van het dorp. Om vervolgens via de Pont Grand Minerve binnen te lopen. In het dorp kun je een klein rondje lopen langs de resten van het kasteel, de historische kerk en het Paleontologische museum. In het dorp zijn verschillende leuke restaurants en terrassen te vinden waar je kunt genieten van de plaatselijke specialiteiten. We hebben tijdens ons bezoek aan Minerve heerlijk geluncht bij Relais de Chantovent. Vraag bij je reservering wel een om een plekje op het terras. Het uitzicht hier is fantastisch.

Minerve ligt in de wijnstreek Minervois. Deze wijnstreek strekt zich uit over de departementen Aude en Herault. De wijnen staan van oorsprong niet heel goed bekend. Sinds er een groot deel van de wijnvelden zijn geruimd, worden er kwalitatief betere wijnen geproduceerd.

Hier ligt Minerve

Weersverwachting Minerve

vandaag
9° / 6°
morgen
10° / 2°
7 dec
8° / 1°
8 dec
11° / 7°
9 dec
13° / 9°
Meer weer van Minerve op klimaatinfo.nl

Meer informatie