Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Roquefère

Roquefère is een klein dorpje in het noordelijke deel van het departement Aude, in de regio Occitanië. Het dorp vormt het hart van de historische heerlijkheid Cabardés, in het bergachtige Montangne Noir.

Roquefère is een slaperig bergdorpje met minder dan honderd inwoners. Het dorp is gesticht in de twaalfde eeuw. In deze periode was de heer van Roquefère, trouw aan de burggraaf van Carcassonne. Net als veel andere heren in de omgeving, zoals de heren van Cabaret van het huidige Lastours, was heer van Roquefère een van de Katharen. Nadat de Katharen tijdens twee kruistochten, verdreven en uitgeroeid waren, kwam Roquefère in handen van volgers van Lodewijk VIII. Een van hen was Henri Alamann, die Lodewijk IX van Frankrijk zou zijn gevolgd tijdens een van de kruistochten. Op deze kruistocht zou hij een doorn van de rozenkrans van Christus hebben gekregen, die nu nog in de kerk van Roquefère vereerd wordt.

Roquefère is een slaperig bergdorpje in de Montagne Noir, een berggebied dat de zuidelijke uitloper is van het Centraal Massief. In het dorp zijn behalve de kerk Sainte-Foy de Roquefère, het kasteel van Roquefère en de Cascade de Cubserviès geen echte bezienswaardigheden te vinden. Het gebied rondom het dorp leent zich wel perfect voor prachtige wandelingen in de omgeving. In het dorp is een kleine parkeerplaats aan de oever van de rivier Le Rieutort, waar een aantal van de wandeling in de Montagne Noir en de Cabardès.

In het dorp zelf kom je niet veel meer tegen dan een auberge, die slechts een klein deel van het jaar geopend is en een imker. Hier kun je lekkere lokaal geproduceerde honing kopen. De kerk Sainte-Foy de Roquefère is standaard niet geopend voor publiek. Je kunt via het hek voor het portaal wel een kijkje nemen op de prachtige balustrade van de kerk. Kortom, Roquefère is een leuk dorp om te bezoeken als je in de buurt bent, of als je wil gaan wandelen in de omgeving, maar ik zou er geen kilometers voor omrijden.

Hier ligt Roquefère

Weersverwachting Roquefère

vandaag
24° / 13°
morgen
29° / 16°
15 jul
28° / 19°
16 jul
29° / 18°
17 jul
33° / 20°
Meer weer van Roquefère op klimaatinfo.nl

Meer informatie