Weersverwachting Arnac-Pompadour

vandaag
3° / -1°
morgen
6° / 1°
21 jan
5° / 0°
22 jan
5° / 0°
23 jan
9° / 1°

Arnac-Pompadour

Waar ligt Arnac-Pompadour?

Externe links

In de zomermaanden komen er redelijk wat mensen naar Pompadour op de dagen dat er paardenraces, dressuurwedstrijden en andere hippische evenementen gehouden worden. Liefhebbers uit de directe omgeving maar ook vanuit het buitenland komen op die dagen naar de renbaan van Arnac-Pompadour. Het is niet ongebruikelijk om een wedje te leggen op de paardenraces die hier gehouden worden.

Naast de paardenfokkerij en paardensport is Arnac-Pompadour vooral ook bekend vanwege het kasteel dat hier staat. Als je het dorp binnenrijdt kun je vrijwel niet om dit enorme middeleeuwse kasteel heen. Het eerste kasteel werd in 1026 gebouwd door Guy de Lastours. De Pompadours waren toen erg machtig binnen de regio. Na een grote brand in 1200 werd het kasteel veertig jaar later herbouwd. In de vijftiende eeuw werd het kasteel helemaal herbouwd in opdracht van Geoffroy Helie de Pompadour. In 1745 werd Château de Pompadour aangekocht door de toenmalige Franse koning Lodewijk XV. Hij schonk het kasteel aan Jeanne-Antoinette Poisson, één van de favoriete maîtresses van de koning. Zij kreeg de titel markiezin van Pompadour. Ze staat in de geschiedenisboeken dan ook vooral bekend onder de naam Madame de Pompadour.

Wie het wil die kan het prachtige kasteel tegen betaling bezoeken. Bij het kasteel horen de beroemde stallen en de beroemde paardenrijschool. 

Foto's van Arnac-Pompadour