Weersverwachting Saint-Junien

vandaag
4° / -1°
morgen
7° / 1°
21 jan
4° / 0°
22 jan
5° / -2°
23 jan
9° / 2°

Saint-Junien

Waar ligt Saint-Junien?

Externe links

Als je de ware schoonheid van het middeleeuwse centrum wilt zien dan moet je vroeg in de ochtend of later op de avond naar Saint-Junien gaan. Dan heerst er een aangename rust waarbij de schoonheid van het plaatsje niet overschaduwd wordt door de drukte van alledag. Wie dan de geparkeerde auto’s, de verkeersborden en de aanwezige neonreclames wegdenkt die kan zich ene beetje inbeelden hoe het leven hier enkele eeuwen geleden eruit gezien moet hebben. Op sommige plekken staan borden met plaatjes en tekst waarbij verteld wordt hoe het er hier vroeger uitzag. 

In het hart van het centrum staan twee gebouwen direct naast elkaar die gezichtsbepalend zijn voor het dorp: de kerk Collégiale de St. Junien en de ernaast gelegen Salle des fêtes. Wij denken dat je hier ieder moment van de dag prachtige foto’s van kunt maken. Gezien het tijdstip van ons bezoek (tegen acht uur in de ochtend) is de kerk nog gesloten. 

Andere bezienswaardigheden in Saint-Junien zijn de kapel op de oude begraafplaats en de abdij van St. Amand, waarmee de geschiedenis van het dorp eigenlijk begonnen is.

Foto's van Saint-Junien