Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Saint-Yrieix-la-Perche

Saint-Yrieix-la-Perche is een middeleeuws dorp gelegen in het departement Haute-Vienne. In het jaar 2016 vierde Saint-Yrieix-la-Perche haar 1500-jarige bestaan met een groots aquarelfestival.

De naam dankt het dorp aan de heilige Yrieix (Aredius) die hier in de zesde een klooster stichtte. Het klooster zelf is inmiddels verdwenen. Wat wel overgebleven is, is een fraai dorp met een overduidelijk middeleeuws centrum. Dit autoluwe hart van Saint-Yrieix-la-Perche is een redelijk grote trekpleister onder toeristen die in de omgeving van het dorp verblijven.

Het dorp is gebouwd op licht golvende plateaus waardoor er binnen het dorp allerlei hoogteverschillen ontstaan. Dit zorgde ervoor dat Saint-Yrieix-la-Perche prima te verdedigen was tegen mensen met kwade bedoeningen. Een stadsmuur die tegenwoordig nog grotendeels intact is zorgde voor extra defensieve kracht. Op één plek van de muur is nog een oude toegangspoort te vinden. Bij deze toegangspoort ligt een gratis parkeerplaats. Als je je auto hier parkeert heb je een ideale toegangsplek tot de oude binnenstad.

Als je door de geplaveide straatjes loopt waan je je bijna terug in de middeleeuwen. Er zijn op wat auto’s na weinig storende elementen terug te vinden die uit ‘onze tijd’ stammen. Hierdoor heeft Saint-Yrieix-la-Perche haar prachtige oude ziel weten te bewaren voor de hedendaagse bezoekers. Voor liefhebbers van lekker eten en drinken is Saint-Yrieix-la-Perche ook een heerlijk dorpje. Er zitten niet veel restaurants, maar de eetgelegenheden die er zitten maken grotendeels gebruik van heerlijke streekproducten. Zo hebben wij hier op een zonnige vrijdagmiddag genoten van een aangenaam stukje vlees van de bekende Limousin runderen die je op menig plekje onderweg ziet staan.

Hier ligt Saint-Yrieix-la-Perche

Weersverwachting Saint-Yrieix-la-Perche

vandaag
29° / 15°
morgen
22° / 14°
4 okt
20° / 9°
5 okt
24° / 8°
6 okt
25° / 9°
Meer weer van Saint-Yrieix-la-Perche op klimaatinfo.nl

Meer informatie