Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lotharingen

Mooiste dorpjes van Lotharingen

Lotharingen is één van de regio’s in Frankrijk. Lotharingen in Frankrijk beter bekend als de Lorraine bestaat uit de departementen Meurthe-et-Moselle, Maas, Moezel en Vosges. De hoofdstad van de regio is Metz, andere groet en bekende steden in de regio zijn Nancy, Verdun, Toul, Lúneville en Thionville. Naast deze prachtige historische steden zijn er in de Lorraine ook tal van schitterende dorpjes te vinden. Het bijzondere van de dorpjes in de Lorraine is dat ze zo verschillend zijn. Dit komt omdat sommige dorpjes een tijdje tot Duitsland hebben behoort en andere weer altijd in Franse handen zijn geweest. Kortom de dorpjes in de Lorraine zijn bijzonder verassend en afwisselend.

Avioth

Lotharingen

Niet ver van de grens met België ligt het Franse dorpje Avioth. Dit prachtige dorp in de Franse Ardennen is hoofdzakelijk bekend om zijn schitterende basiliek. De basiliek ligt op de route naar Santiago de Compostella.

Bruley

Lotharingen

Het dorpje Bruley ligt in het centrale deel van de regio Lotharingen in het departement Meurthe-et-Moselle. Het dorpje staat voornamelijk bekend om zijn wijnhuizen de prachtige kerk en de daarbij behorende kapel.

Domrémy-la-Pucelle

Lotharingen

In het zuidwestelijke deel van de regio Lotharingen ligt het dorpje Domrémy-la-Pucelle. Het dorp ligt aan de Maas in het departement Vosges. Het dorp denkt zijn bekendheid aan Jeanne d’Arc die hier geboren is.

Grand

Lotharingen

Vandaag de dag is Grand een klein nietszeggend dorpje in de Lorraine. Tijdens de Romeinse overheersing van deze regio was Grand één van de belangrijkste en grootste steden in de Lorraine.

Hannonville

Lotharingen

Hannonville-sous-les-Cótes is een klein dorpje in de regio grand est niet al te ver van de stad Verdun. In eerste instantie lijkt het een dorpje zoals er zoveel te vinden zijn in deze regio.

Hattonchatel

Lotharingen

Hatttonchatel is een klein dorpje op de top van een heuvel in de Lorraine. Het eens zo prachtige dorp is tijdens de Eerste Wereldoorlog in zijn geheel met de grond gelijkgemaakt.

Marville

Lotharingen

Marville is een klein dorp in de regio Lotharingen in het noordoostelijke deel van Frankrijk. Marville ligt in de grensoverschrijdende streek de Gaume. Deze streek staat bekend om zijn zachte klimaat en de vele prachtige dorpjes.

Montmédy-Haut

Lotharingen

Montmédy-Haut is een klein dorpje dat bovenop een heuvel te vinden is bij het dorpje Montmedy In de regio Lotharingen. Montmédy-Haut is eeuwenlang een militaristisch bolwerk geweest maar staat tegenwoordig bekend om zijn kunstenaars.

Muzeray

Lotharingen

Muzeray is een klein dorpje in het centraal noordelijke deel van de regio Lotharingen. Het is een dorp dat je normaal gesproken snel voorbij zou rijden waar het niet dat er in het dorp te bijzonders te vinden is.

Pierre-Percée

Lotharingen

Het dorpje Pierre Percée is te vinden in het departement Meurthe-et-Moselle in de regio Grand Est. Voor de landelijke herindeling was het dorpje onderdeel van de regio Lotharingen. Het dorp Pierre-Percée telt slecht 100 inwoners en dankt zijn bekendheid aan het gelijknamige stuwmeer.

Romagne

Lotharingen

Het dorp Romagne-sous-Montfaucon is te vinden het noordelijke deel van de Lorraine. Het dorp is bekend vanwege het grote Amerikaanse kerkhof uit de Eerste wereldoorlog en het museum Romagne ’14-’18.

Viéville-sous-les-Cótes

Lotharingen

In de regio grand est in de Lorraine ligt het dorpje Viéville-sous-les-Cótes. Dit dorp behoort tot de mooiste dorpen van dit deel van de Lorraine. Vooral de oude wasplaatsen maken dit dorp bijzonder.