Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bruley

Het dorpje Bruley ligt in het centrale deel van de regio Lotharingen in het departement Meurthe-et-Moselle. Het dorpje staat voornamelijk bekend om zijn wijnhuizen de prachtige kerk en de daarbij behorende kapel.

Ver boven het dorp staat de Saint Martinkerk uit de negentiende eeuw. De prachtige neogotische kerk lijkt wat aan de grote kant voor een klein dorp als Bruley maar indertijd diende de Saint Martinkerk als de belangrijkste kerk van Bruley en omgeving. Naast de kerk staat “De Kapel van de Rozenkrans tussen de Wijnranken” Dit historische monument is gebouwd ongeveer tegelijkertijd met de kerk. De Kapel van de Rozenkrans tussen de Wijnranken is aangemerkt als historisch monument. Achter deze kapel is een Mariagrot gebouwd. Deze Mariagrot is een exacte replica van de Mariagrot bij Lourdes.

Als je van de kerk naar beneden loopt het dorp in dan loop je over de hoofdstraat van het dorp. Aan deze straat staan enkele van de mooiste huizen van het dorp. Je komt dan aan de rechterkant ook één van de wijnhuizen van het dorp tegen, Domain Régina. Verder door naar beneden kom je aan de linkerzijde een winkeltje tegen met allerlei lokale artikelen.

In “En Passant par la Lorraine” kom je echt alles tegen wat er in de de regio Lotharingen allemaal gemaakt wordt. Van vers gemaakte patés tot wijnen en van lokale whisky tot allerlei soorten jams het wordt er allemaal verkocht.
In de winkel is ook een klein restaurant te vinden dat zich gespecialiseerd heeft in de lokale keuken. We hebben er een heerlijk paté, een Quiche Lorraine en een lokaal gedroogd worstje geproefd.

Hier ligt Bruley

Weersverwachting Bruley

vandaag
8° / 4°
morgen
9° / 1°
19 apr
8° / 1°
20 apr
10° / 3°
21 apr
10° / 1°
Meer weer van Bruley op klimaatinfo.nl

Meer informatie