Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Domrémy-la-Pucelle

In het zuidwestelijke deel van de regio Lotharingen ligt het dorpje Domrémy-la-Pucelle. Het dorp ligt aan de Maas in het departement Vosges. Het dorp denkt zijn bekendheid aan Jeanne d’Arc die hier geboren is.

Domrémy-la-Pucelle is tegenwoordig bijna in zijn geheel gewijd aan Jeanne d’Arc. Er staat in het dorp een museum dat gewijd is aan Jeanne d’Arc, er zijn verspreid in het dorp meerdere standbeelden van Jeanne d’Arc te vinden en dan is er natuurlijk ook nog het geboortehuis. Dit geboortehuis is nog ongeveer in dezelfde staat als dat het was in 1412 toen Jeanne er werd geboren. Al vanaf de vijftiende eeuw toen dit huis werd erkend als het geboortehuis van Jeanne d’Arc is het een belangrijk bedevaartsoord. Naast het geboortehuis is tegenwoordig een bezoekerscentrum en een museum te vinden. In dit museum krijg je een idee over het leven en de verschillende heldendaden van Jeanne d’Arc. Ondanks het feit dat Jeanne d’Arc in Domremy-la-Pucelle geboren is draagt ze de bijnaam de Maagd van Orléans.

Op iets meer dan een kilometer van Domrémy-la-Pucelle ligt de Basiliek Sainte-Jeanne d’Arc. De bouw van deze prachtige basiliek startte aan het einde van de negentiende eeuw en werd afgerond tijdens het Interbellum. Deze basiliek is gebouwd op de plaats waar Jeanne d’Arc de stemmen hoorde die haar een opdracht gaven. Deze stemmen vertelden haar dat ze moest gaan strijden tegen de Engelsen in de Honderdjarige Oorlog.
De basiliek is in zijn geheel gewijd aan Jeanne d’Arc haar heldendaden en haar treurige dood. Op grote schilderijen in de basiliek wordt het levensverhaal van de in 1920 heilig verklaarde Jeanne d’Arc.

Een standbeeld voor de basiliek laat zien hoe de drie heiligen, Catharina, Margaretha en de aartsengel Michaël, Jeanne d’Arc bevelen om Frankrijk te helpen. Dit beeld was eerst te vinden onder de Basiliek maar staat tegenwoordig op het plein voor de basiliek.Op het plein voor de kerk wordt ieder jaar een groot lichtspektakel georganiseerd. Deze heeft altijd Jeanne d’Arc als thema ieder jaar met een andere insteek. Dit spektakel wordt ieder jaar door vele duizenden mensen bezocht.

Hier ligt Domrémy-la-Pucelle

Weersverwachting Domrémy-la-Pucelle

vandaag
20° / 7°
morgen
23° / 9°
14 apr
21° / 11°
15 apr
14° / 9°
16 apr
11° / 7°
Meer weer van Domrémy-la-Pucelle op klimaatinfo.nl

Meer informatie