Weersverwachting Domrémy-la-Pucelle

vandaag
18° / 1°
morgen
24° / 12°
10 mei
17° / 11°
11 mei
13° / 6°
12 mei
14° / 6°

Domrémy-la-Pucelle

Waar ligt Domrémy-la-Pucelle?

Externe links

Op iets meer dan een kilometer van Domrémy-la-Pucelle ligt de Basiliek Sainte-Jeanne d’Arc. De bouw van deze prachtige basiliek startte aan het einde van de negentiende eeuw en werd afgerond tijdens het Interbellum. Deze basiliek is gebouwd op de plaats waar Jeanne d’Arc de stemmen hoorde die haar een opdracht gaven. Deze stemmen vertelden haar dat ze moest gaan strijden tegen de Engelsen in de Honderdjarige Oorlog.
De basiliek is in zijn geheel gewijd aan Jeanne d’Arc haar heldendaden en haar treurige dood. Op grote schilderijen in de basiliek wordt het levensverhaal van de in 1920 heilig verklaarde Jeanne d’Arc.

Een standbeeld voor de basiliek laat zien hoe de drie heiligen, Catharina, Margaretha en de aartsengel Michaël, Jeanne d’Arc bevelen om Frankrijk te helpen. Dit beeld was eerst te vinden onder de Basiliek maar staat tegenwoordig op het plein voor de basiliek.Op het plein voor de kerk wordt ieder jaar een groot lichtspektakel georganiseerd. Deze heeft altijd Jeanne d’Arc als thema ieder jaar met een andere insteek. Dit spektakel wordt ieder jaar door vele duizenden mensen bezocht.

Foto's van Domrémy-la-Pucelle