Weersverwachting Grand

vandaag
18° / 4°
morgen
23° / 12°
10 mei
16° / 10°
11 mei
13° / 6°
12 mei
14° / 6°

Grand

Waar ligt Grand?

Externe links

Naast de verschillende bodemvondsten krijg je tijdens het museumbezoek een filmpje te zien over de verschillende Romeinse overblijfselen in Grand en proberen ze je een idee te geven van hoe groot deze Romeinse stad was. Wil je de verschillende archeologische vindplaatsen bezoeken dan kun je een wandeling door het dorp lopen die je meeneemt langs de verschillende sites. Deze wandeling door Grand zal ongeveer 1:15 in beslag nemen.

Naast het Mozaïek van Grand is zeker het amfitheater de moeite waard. Dit theater is gebouwd in de eerste eeuw na Christus en er konden ongeveer 17.000 mensen zitten. Een deel van het theater is gerestaureerd terwijl andere delen beschermd worden door een nieuwe constructie dat een idee geeft van de oorspronkelijke omvang van het theater. Ondanks dat het theater al bijna 2.000 jaar oud is en het vele jaren voor een groot deel onder een dikke laag aarde verborgen heeft gestaan kun je vandaag de dag nog opvallend veel details zien. Leuk om te zien zijn de oude kamers van de gladiatoren en de ruimtes waar de exotische dieren gevangen gehouden werden.

Naast al deze oude Romeinse overblijfselen heeft Grand nog een mooie oude kerk die dringend een opknapbeurt kan gebruiken, een schitterende kapel met begraafplaats aan de rand van het dorp en een overdekte markt waar eenmaal per week nog een groente en fruitmarkt te vinden is.

Foto's van Grand