Weersverwachting Hannonville

vandaag
18° / 2°
morgen
25° / 10°
10 mei
16° / 12°
11 mei
14° / 7°
12 mei
14° / 7°

Hannonville

Waar ligt Hannonville?

Externe links

De belangrijkste bezienswaardigheid is echter het Ecomusée van Hannonville-sous-les-Cótes. Een bezoek aan dit Ecomuseum is net een reis terug in de tijd. Via een oude deur en een gang kom je terecht in een oude woon- en slaapkamer uit de vorige eeuw. Je krijgt hier een goede indruk hoe de inwoners van de Lorraine in deze periode leefden en woonden. Als je de gang verder doorloopt kom je terecht in de oude stal waar je oude machines en gebruiksvoorwerpen tegenkomt. De bordjes in het museum zijn allemaal in het Frans, maar voor anderstalige bezoekers zijn er boekjes die je het verhaal van het museum vertellen.

Buiten is een indrukwekkende moestuin aangelegd met verschillende kruiden, bloemen en planten die voor veel bezoekers nog onbekend zijn. Het merendeel van deze bloemen en planten werden vroeger gebruikt als geneesmiddel. Na je ontdekkingsreis door de kruidentuin kom je via de oliemolen weer terug bij de ontvangstruimte van het museum. Hier zijn verschillende producten uit eigen tuin en uit de regio te koop. Alles natuurlijk van natuurlijk oorsprong.

Wil je in de buurt van Hannonville-sous-les-Cótes in een bijzondere b&b overnachten dan is de chambes d’hotes “Les 3 officiers” in Woel perfect. Deze stijlvol ingerichte chambres d’hotes is de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

Foto's van Hannonville