Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hannonville

Hannonville-sous-les-Cótes is een klein dorpje in de regio grand est niet al te ver van de stad Verdun. In eerste instantie lijkt het een dorpje zoals er zoveel te vinden zijn in deze regio.

Toch zijn er in Hannonville-sous-les-Cótes meerdere leuke en bijzondere bezienswaardigheden te vinden. Als eerste de parochiekerk van St. Martin uit 1829. Schuin tegenover de kerk is het gemeentehuis van het dorp. In een klein parkje voor het gemeentehuis staat een beeld dat herinnerd aan de Eerste Wereldoorlog. In dezelfde straat is een bloemenperk te zien met het logo van het dorp en de resten van een oude wasplaats. Deze wasplaats verkeerd in vergelijking met veel andere wasplaatsen in een niet al te beste staat. Bekend is ook de Chapelle van Hannonville-sous-les-Cótes. Deze oude kapel is te vinden net buiten het dorp.

De belangrijkste bezienswaardigheid is echter het Ecomusée van Hannonville-sous-les-Cótes. Een bezoek aan dit Ecomuseum is net een reis terug in de tijd. Via een oude deur en een gang kom je terecht in een oude woon- en slaapkamer uit de vorige eeuw. Je krijgt hier een goede indruk hoe de inwoners van de Lorraine in deze periode leefden en woonden. Als je de gang verder doorloopt kom je terecht in de oude stal waar je oude machines en gebruiksvoorwerpen tegenkomt. De bordjes in het museum zijn allemaal in het Frans, maar voor anderstalige bezoekers zijn er boekjes die je het verhaal van het museum vertellen.

Buiten is een indrukwekkende moestuin aangelegd met verschillende kruiden, bloemen en planten die voor veel bezoekers nog onbekend zijn. Het merendeel van deze bloemen en planten werden vroeger gebruikt als geneesmiddel. Na je ontdekkingsreis door de kruidentuin kom je via de oliemolen weer terug bij de ontvangstruimte van het museum. Hier zijn verschillende producten uit eigen tuin en uit de regio te koop. Alles natuurlijk van natuurlijk oorsprong.

Wil je in de buurt van Hannonville-sous-les-Cótes in een bijzondere b&b overnachten dan is de chambes d’hotes “Les 3 officiers” in Woel perfect. Deze stijlvol ingerichte chambres d’hotes is de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

Hier ligt Hannonville

Weersverwachting Hannonville

vandaag
19° / 13°
morgen
18° / 12°
16 jun
19° / 12°
17 jun
20° / 15°
18 jun
19° / 15°
Meer weer van Hannonville op klimaatinfo.nl

Meer informatie