Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hattonchatel

Hatttonchatel is een klein dorpje op de top van een heuvel in de Lorraine. Het eens zo prachtige dorp is tijdens de Eerste Wereldoorlog in zijn geheel met de grond gelijkgemaakt.

Na de oorlog waren er maar weinig gebouwen in Hattonchatel die nog overeind stonden. Dankzij geld en inzit van Belle Skinner een Amerikaanse weldoener werden de belangrijkste monumenten van het dorp in ere hersteld. Als eerste natuurlijk de kerk maar later ook het kasteel en de wasplaats. Als je vandaag de dag een kleine wandeling door het dorp maak lijkt het erop dat Hattonchatel al eeuwenlang een slaperig stadje is. Niets verraad de echte geschiedenis van het dorp. Vanaf de tuin van het chateau van Hattonchatel en vanaf het plein bij het oude gemeentehuis en de school heb je een schitterend uitzicht over de vlakte van de Woëvre en het meer van Madine. Bij helder weer kun je zelfs op een heuvel in de verte het oorlogsmonument Butte de Montsec zien liggen.

Een van de mooiste gebouwen in Hattonchatel is de collegiale kerk van Saint Maur. De kerk stamt uit de veertiende eeuw, maar is in de loop der eeuwen meerdere malen verbouwd en gerenoveerd. Toch heeft de kerk door de eeuwen heen zijn oude vorm en gotische karakter weten te behouden. Van het voormalige klooster naast de kerk is tegenwoordig nog maar één gang over die gebruikt wordt voor missen. De andere gangen staan er verlaten bij. In de kerk is het altaarstuk van van Hattonchatel te vinden. Dit schitterende altaarstuk uit de zestiende eeuw verteld drie afleveringen van het lijdensverhaal van Christus. De gedetailleerdheid van dit altaarstuk is erg bijzonder te noemen.

Het mooiste en meest indrukwekkende gebouw van het dorp is echter het chateau van Hattonville. Dit bijzondere middeleeuwse kasteel is na de Eerste Wereldoorlog geheel opnieuw opgebouwd in zijn oude stijl. Als je in het kasteel loopt lijkt het alsof de tijd er stil heeft gestaan de oude details zijn er bijzonder goed gerenoveerd. Het mooiste van het kasteel is de indrukwekkende kasteeltuin met het schitterende uitzicht over de Woëvre-vallei. Sinds enkele jaren is er in het kasteel een hotel te vinden.

Hier ligt Hattonchatel

Weersverwachting Hattonchatel

vandaag
11° / 6°
morgen
10° / 4°
28 feb
10° / 0°
29 feb
11° / -1°
1 mrt
9° / 5°
Meer weer van Hattonchatel op klimaatinfo.nl

Meer informatie