Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Marville

Marville is een klein dorp in de regio Lotharingen in het noordoostelijke deel van Frankrijk. Marville ligt in de grensoverschrijdende streek de Gaume. Deze streek staat bekend om zijn zachte klimaat en de vele prachtige dorpjes.

Het dorp Marville staat hoofdzakelijk bekend om zijn prachtige renaissance huizen. Dit is op zich al bijzonder maar wat het echt heel bijzonder maakt is dat een aantal van de huizen in de Spaanse renaissancestijl gebouwd zijn. Deze huizen zijn gebouwd tijdens de Spaanse overheersing van de Gaume. Toen de stad was ingedeeld bij de Spaanse Nederlanden. Het merendeel van deze prachtige renaissancehuizen zijn gebouwd met een lichtgele poreuze kalksteen. Deze steen is typisch voor de streek de bouwstijl niet. De laatste jaren zijn een groot aantal van de huizen in het dorp prachtig gerenoveerd en weer in hun oorspronkelijke schoonheid te zien.

De geschiedenis van Marville gaat echter veel verder terug dan de renaissance. Het dorp is gesticht in de middeleeuwen. Het dorp is gesticht door Teobald de Eerste van Bar die op de plaats van het dorp een versterkte vesting liet bouwen. Later trouwde deze Theobald met een gravin Ermesinde de tweede van Namen en Luxemburg. Door dit huwelijk raakte het dorpje geliefd bij meerdere naburige graafschappen. Gênant detail is dat Ermesinde indertijd slechts elf jaar oud was.
De erfgenamen van Theobald en Ermesinde lieten het graafschap achter aan de graven van Bar en Luxemburg. Hierdoor is Marville vier eeuwen land onderdeel geweest van twee graafschappen.

Er zijn in Marville behoorlijk wat bezienswaardigheden te vinden. De mooiste en bekendste zijn de Saint-Hilaire kerk, de Saint-Nicolas kerk, het knekelhuis waar 40.000 menselijke schedels zouden liggen en natuurlijk de vele prachtige huizen in de renaissancestijl.

Hier ligt Marville

Weersverwachting Marville

vandaag
19° / 12°
morgen
22° / 11°
15 jul
25° / 11°
16 jul
23° / 16°
17 jul
25° / 14°
Meer weer van Marville op klimaatinfo.nl

Meer informatie