Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pierre-Percée

Het dorpje Pierre Percée is te vinden in het departement Meurthe-et-Moselle in de regio Grand Est. Voor de landelijke herindeling was het dorpje onderdeel van de regio Lotharingen. Het dorp Pierre-Percée telt slecht 100 inwoners en dankt zijn bekendheid aan het gelijknamige stuwmeer.

Het dorp dankt zijn naam aan het middeleeuwse kasteel dat ooit op de hoogste toppen van de heuvels rondom het dorp stond. Tegenwoordig herinnerd alleen een ruïne nog aan het ooit zo mooie historische monument. De oudste vermelding van het kasteel stamt uit de tweede helft van de twaalfde eeuw. In deze periode stond het kasteel bekend onder de naam Langenstein, Niet zo gek als je beseft dat dit deel van Frankrijk onder het gezag van de Graven van Elzas viel. De naam Langenstein zou terug te voeren zijn op de “lange steen” waarop het kasteel werd gebouwd. Lokaal stond het kasteel bekend onder de naam Petrae Perforatae wat later verbasterde in Pierre-Percée. In de vijftiende en zestiende eeuw werd het kasteel meerder malen verstrekt, maar in de Dertigjarige Oorlog werd het kasteel net als het vernietigd.

Het kasteel werd nooit meer herbouwd en werd de ruïne die het nu is. Vanuit het dorp Pierre-Percée zijn er verschillende wandelingen te volgen die je naar deze historische site brengen.

Het stuwmeer Pierre-Percée en het iets verder gelegen lac de la Plain zijn tegenwoordig de belangrijkste toeristische trekpleisters in de buurt van het dorp. Op het stuwmeer Pierre-Percée kun je suppen, kanoën, zeilen en andere wateractiviteiten doen. Op het lac de la Plain zijn het voornamelijk gemotoriseerde watersporten en is er een klein zwemstrandje. De meeste toeristen zijn meestal te vinden bij het survivalcentrum. Er zijn verschillende boomtoppenparcours en over een deel van het stuwmeer loopt een tokkelbaan. Verder zijn er in de omgeving van het dorp Pierre-Percée verschillende wandel- en fietspaden aangelegd.

Hier ligt Pierre-Percée

Weersverwachting Pierre-Percée

vandaag
25° / 12°
morgen
28° / 13°
26 jun
28° / 15°
27 jun
28° / 17°
28 jun
21° / 15°
Meer weer van Pierre-Percée op klimaatinfo.nl

Meer informatie