Weersverwachting Viéville-sous-les-Cótes

vandaag
12° / 4°
morgen
18° / 3°
9 mei
25° / 11°
10 mei
16° / 12°
11 mei
14° / 7°

Viéville-sous-les-Cótes

Waar ligt Viéville-sous-les-Cótes?

Externe links

Loop je echter terug het dorp in dan volg je de weg tot de tweede wasplaats. Deze ligt in een klein parkje aan de place de Verdun. Achter één van de huizen die daar staan is iets heel bijzonders te vinden. Namelijk een heuse sterrenwacht. Je kunt deze, als de eigenaar aanwezig is, bezoeken en op afspraak zelfs een blik werpen naar de sterrenhemel. De zelfgebouwde lens in de sterrenwacht behoort tot de beste zelfbouw telescopen van Europa.

Voor je het dorp weer verlaat moet je zeker een bezoek brengen aan de wijnkelder van het dorp. Hier kun je volgens verschillende kenners de beste wijn van de grand est verkrijgen. Er worden twee soorten mousserende wijn verkocht en meerdere variaties rode en witte wijn.

Wil je meer typische producten uit de Lorraine en de grand est kopen dan moet je zeker even een bezoek brengen aan het Cooperative Jardin de Lorraine. Deze streekwinkel is te vinden net buiten Billy-sous-les-Cótes. Ze verkopen er de meest uiteenlopende streekproducten. Het aanbod in deze winkel is enorm je zult moeite hebben om niet de auto vol te laden.

Foto's van Viéville-sous-les-Cótes