Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Viéville-sous-les-Cótes

In de regio grand est in de Lorraine ligt het dorpje Viéville-sous-les-Cótes. Dit dorp behoort tot de mooiste dorpen van dit deel van de Lorraine. Vooral de oude wasplaatsen maken dit dorp bijzonder.

Als je het dorp binnenrijdt is het eerst wat je opvalt de oude wasplaats. Deze wasplaats “Lavoir du bas” is gek genoeg niet eens het mooiste van het dorp. Wel is het de beste plaats om je wandeling door het dorp te starten. Je loopt vanaf deze wasplaats verder het dorp in en neemt de tweede naar rechts. Deze straat brengt je naar de kerk van het dorp en het nabijgelegen Duitse kerkhof uit de Eerste Wereldoorlog. Bijzonder om te zien is dat er enkele graven van Joodse officieren te vinden zijn. Vanaf de begraafplaats kun je via de wijnvelden een wandeling maken door de omgeving van het dorp.

 

Loop je echter terug het dorp in dan volg je de weg tot de tweede wasplaats. Deze ligt in een klein parkje aan de Place de Verdun. Achter één van de huizen die daar staan is iets heel bijzonders te vinden. Namelijk een heuse sterrenwacht. Je kunt deze, als de eigenaar aanwezig is, bezoeken en op afspraak zelfs een blik werpen naar de sterrenhemel. De zelfgebouwde lens in de sterrenwacht behoort tot de beste zelfbouw telescopen van Europa.

Voor je het dorp weer verlaat moet je zeker een bezoek brengen aan de wijnkelder van het dorp. Hier kun je volgens verschillende kenners de beste wijn van de Grand Est verkrijgen. Er worden twee soorten mousserende wijn verkocht en meerdere variaties rode en witte wijn.

Wil je meer typische producten uit de Lorraine en de grand est kopen dan moet je zeker even een bezoek brengen aan het Cooperative Jardin de Lorraine. Deze streekwinkel is te vinden net buiten Billy-sous-les-Cótes. Ze verkopen er de uiteenlopendste streekproducten. Het aanbod in deze winkel is enorm je zult moeite hebben om niet de auto vol te laden.

Hier ligt Viéville-sous-les-Cótes

Weersverwachting Viéville-sous-les-Cótes

vandaag
7° / 3°
morgen
5° / 1°
7 dec
3° / -1°
8 dec
8° / 3°
9 dec
7° / 5°
Meer weer van Viéville-sous-les-Cótes op klimaatinfo.nl

Meer informatie