Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Etretat

In het zuidelijke deel van de regio Normandië ligt de populaire Etretat. Het dorp staat vooral bekend om zijn l’Aiguille een uitstekende krijtrots die op een olifant lijkt.

Etretat is een oude historisch dorpje dat ieder jaar door vele duizenden toeristen bezocht wordt. Vooral de prachtige oude houten overdekte markt is een populaire bezienswaardigheid. In deze hallen zijn winkeltjes te vinden waar ze voornamelijk souvenirs en andere typisch Normandische producten verkocht worden. En andere bekende bezienswaardigheid is het veertiende-eeuwse hui “Cirie Plantefor” dat in het begin van vorige eeuw in zijn geheel in de originele staat is herbouwd.

De bekendste bezienswaardigheid van Etretat is zonder twijfel de beroemde krijtrots l’Aiguille. Deze indrukwekkende krijtrotsen vormen al jaren de belangrijkste toeristische trekpleister aan de kust van het noordelijke deel van Normandië. Vooral in de zomermaanden staat de boulevard gevuld met toeristen die dit prachtige natuurlijk schouwspel met eigen ogen willen zien. De boulevard van Etretat is daarnaast een goede plek en wat te eten of te drinken omdat je hier het beste uitzicht hebt over krijtrotsen. Aan de boulevard staat ook het casino van Etretat.

Bij de vvv Etratat kun je naast informatie over het dorp ook verschillende wandelingen halen. Deze wandelingen zijn erg verschillend in lengte. De kortste neemt je mee naar de top van de l’Aiguille terwijl ander meenemen op wandelingen die twee tot drie uur kunnen duren. Er is er zelfs een die helemaal naar het naburige dorp Yport loopt. In het historische centrum van Etretat zijn er behoorlijk wat hotels en appartementen te vinden. De prijzen van deze hotel vergelijk snel en gemakkelijk op Trivago.nl.