Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Picardië

Mooiste dorpjes van Picardië

Picardië is een regio gelegen in het noorden van Frankrijk, net boven de hoofdstad Parijs. Picardië bestaat uit een drietal departementen: Aisne, Oise en Somme. Picardië ligt deels aan de kust. In totaal heeft de regio een kustlijn van ongeveer zestig kilometer. Aan de kust liggen meerdere zandstranden en rotsstranden. Picardië staat vooral bekend vanwege de gotische architectuur. Wie door Picardië rijdt die zal op veel plekken nog prachtige staaltjes van gotiek vinden, zoals de kathedralen van Amiens, Laon, Soissons en Beauvais.

Ault

Picardië

Ault is een badplaats uit het begin van de twintigste eeuw uit de periode dat badplaatsen alleen voor de welgestelden te bereiken waren. Het oude cachet is er weliswaar vergaan maar nog steeds voelbaar.

Chantilly

Picardië

Chantilly is een dorp gelegen in de regio Picardië. Het ligt op ongeveer twintig kilometer van hoofdstad Parijs, in de buurt van de internationale luchthaven Paris Charles de Gaulle.

Gerberoy

Picardië

Gerberoy is een klein dorpje in het noordwestelijke deel van Frankrijk in de regio Picardië. Gerberoy staat op de lijst van Les plus beaux village de France. De mooiste dorpjes van Frankrijk.

Saint-Valery-sur-Somme

Picardië

Aan de noordwestkust van Frankrijk in de regio Picardië in het departement Somme ligt het kustplaatsje Saint Valery sur Somme. Dit prachtige dorpje dank zijn populariteit aan zijn prachtige boulevard.