Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ault

Ault is een badplaats uit het begin van de twintigste eeuw uit de periode dat badplaatsen alleen voor de welgestelden te bereiken waren. Het oude cachet is er weliswaar vergaan maar nog steeds voelbaar.

Ault heeft zijn oude aantrekkingskracht als mondaine badplaats in de loop der jaren af moeten staan aan plaatsen als Saint Valery sur Somme en Crotoy maar toch is de oude rijkdom van het dorp hier nog steeds voelbaar. Veel horeca en hotels zijn er tegenwoordig niet meer te vinden en de meeste huizen hebben een opknapbeurt nodig. Toch ademt alles in dit dorpje de sfeer van vervlogen tijden uit. Met name de art deco huizen doen je verlangen naar het Frankrijk van begin twintigste eeuw. Bijzonder detail is dat de meeste huizen in Ault een naam hebben. Zo ver wij hebben kunnen zien zijn het alleen maar vrouwennamen die huizen in Ault sieren.

 

Een van de belangrijkste trekpleisters van Ault zijn de krijtrotsen. Het zijn deze rotsen die in de negentiende eeuw er al voor zorgden dat personen zoals Victor Hugo hun weg naar Ault wisten te vinden. Mede door de gedichten van Victor Hugo werd Ault in het begin van de twintigste eeuw een van de populairste badplaatsen aan de kust van Normandië. Nog steeds zijn er herinneringen aan deze beroemde Franse schrijver, dichter en staatsman te vinden in Ault.

De kust bij Ault staat bekend als één van de mooiste en schoonste van Frankrijk niet voor niets is het kiezelstrand van Ault beloond met een blauwe vlag. Het Europese keurmerk voor de schoonste en mooiste stranden van Europa. Het strand dat voornamelijk uit kiezelstenen bestaat en bij eb voor een klein deel uit zand is nog steeds erg populair bij de toeristen. Op de kade zijn meerdere horecatentjes en speelgelegenheden voor kinderen te vinden.

Hier ligt Ault

Weersverwachting Ault

vandaag
17° / 16°
morgen
16° / 14°
13 jul
16° / 14°
14 jul
18° / 14°
15 jul
21° / 13°
Meer weer van Ault op klimaatinfo.nl

Meer informatie