Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Chantilly

Chantilly is een dorp gelegen in de regio Picardië. Het ligt op ongeveer twintig kilometer van hoofdstad Parijs, in de buurt van de internationale luchthaven Paris Charles de Gaulle.

Chantilly is vooral bekend vanwege het fraaie kasteel van Chantilly. Het huidige bouwwerk is een reconstructie die in de negentiende eeuw is weggezet. Het oorspronkelijke Grand Château is tijdens de Franse Revolutie compleet gesloopt. Het kleinere Petit Château heeft de Franse Revolutie wel overleefd. Het kasteel van Chantilly herbergt tegenwoordig twee belangrijke Franse musea. In het kasteel zelf is het Musée Condé gevestigd. Op het gebied van oude schilderkunst is dit na het Louvre het belangrijkste museum van Frankrijk. De collectie omvat onder andere ongeveer achthonderd schilderijen van onder andere Jean Antoine Watteau, Comille Corot, Raphael en Ingres. Ook behoren ongeveer dertigduizend boeken tot de museumcollectie waaronder het waardevolle Très Riches Heures du Duc de Berry.

Chantilly bezoeken

Hoogtepunt van een bezoek aan het dorpje Chantilly is het Chateau Chantilly. Omdat het er erg druk kan zijn, is het slim om vooraf online tickets te kopen. Op deze manier kun je de rij voor de ingang overslaan en ben je verzekerd van toegang. Chantilly en de omgeving zijn leuk genoeg om er een paar dagen door te brengen. De leukste b&b in de omgeving van het dorp, is wat ons betreft Manoir des Cavaliers. Kijk hier voor alle hotels en b&b’s in de omgeving van Chantilly neem hier een kijkje.

Chantilly staat ook bekend als de paardenhoofdstad van Frankrijk. Dat komt vooral vanwege de aanwezigheid van het Paardenmuseum dat gevestigd is in de Grote Stallen van het kasteel van Chantilly. Het is een museum met levende paarden. Er worden dagelijks shows of demonstraties met paarden gegeven. Het paardenmuseum is alle dagen geopend met uitzondering van dinsdag. In het zomerseizoen is het paardenmuseum ook op dinsdag geopend. Entreetickets kun je aan de kassa kopen of vooraf op het internet.
Behalve de aanwezigheid van een paardenmuseum worden er in Chantilly ook paardenconcoursen gehouden. Er zijn zelfs hotels in en rondom Chantilly die speciaal gericht zijn op het herbergen van rijders en hun paarden.

Het dorp Chantilly zelf heeft naast het kasteel en haar prachtige entreepoort weinig te bieden. Het is een vrij standaard Frans dorp zoals je dat ook elders in Picardië aan kan treffen. Wat overigens wel een leuk feit is, is dat slagroom zoals wij die kennen vernoemd is naar Chantilly. Crème Chantilly werd volgens sommige bronnen geïntroduceerd op een feest op het Kasteel van Chantilly. Andere verhalen die je leest is dat de naam Chantilly pas in een later stadium aan geslagen room gekoppeld is.

Hier ligt Chantilly

Weersverwachting Chantilly

vandaag
23° / 15°
morgen
17° / 14°
13 jul
19° / 11°
14 jul
22° / 10°
15 jul
22° / 14°
Meer weer van Chantilly op klimaatinfo.nl

Meer informatie