Weersverwachting Chantilly

vandaag
6° / 0°
morgen
6° / 0°
21 jan
6° / 0°
22 jan
8° / 0°
23 jan
7° / 2°

Chantilly

Waar ligt Chantilly?

Externe links

Chantilly staat ook bekend als de paardenhoofdstad van Frankrijk. Dat komt vooral vanwege de aanwezigheid van het Paardenmuseum dat gevestigd is in de Grote Stallen van het kasteel van Chantilly. Het is een museum met levende paarden. Er worden dagelijks shows of demonstraties met paarden gegeven. Het paardenmuseum is alle dagen geopend met uitzondering van dinsdag. In het zomerseizoen is het paardenmuseum ook op dinsdag geopend. Entreetickets kun je aan de kassakopen of vooraf via internet.
Behalve de aanwezigheid van een paardenmuseum worden er in Chantilly ook paardenconcoursen gehouden. Er zijn zelfs hotels in en rondom Chantilly die speciaal gericht zijn op het herbergen van rijders en hun paarden.

Het dorp Chantilly zelf heeft naast het kasteel en haar prachtige entreepoort weinig te bieden. Het is een vrij standaard Frans dorp zoals je dat ook elders in Picardië aan kan treffen. Wat overigens wel een leuk feit is, is dat slagroom zoals wij die kennen vernoemd is naar Chantilly. Crème Chantilly werd volgens sommige bronnen geïntroduceerd op een feest op het Kasteel van Chantilly. Andere verhalen die je leest is dat de naam Chantilly pas in een later stadium aan geslagen room gekoppeld is.

Foto's van Chantilly