Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Saint-Valery-sur-Somme

Aan de noordwestkust van Frankrijk in de regio Picardië in het departement Somme ligt het kustplaatsje Saint Valery sur Somme. Dit prachtige dorpje dank zijn populariteit aan zijn prachtige boulevard.

Saint Valery sur Somme wordt voor het eerst genoemd in de geschiedenisboekjes in het begin van de elfde eeuw. Willem de Veroveraar vertrok van deze plaats met zijn invasievloot naar Engeland. In het historische deel van Saint-Valery-sur-Somme zijn nog veel bezienswaardigheden te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Porte de Nevers en de oude stadsmuren. Sommige van de huizen in dit deel van het dorp zijn enkele honderden jaren oud en hebben de tand des tijd bijzonder goed doorstaan. Een andere bekende bezienswaardigheid is de oude stadspoort waar volgens de overleveringen Jeanne d’Arc langs is gekomen.

 

De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp is echter de boulevard langs de Somme. Aan deze boulevard zijn enkele prachtige hotels en huizen te vinden. Op enkele pleintjes aan deze boulevard kom je tal van leuke horecagelegenheden tegen waar je heerlijke fruit de mer en andere lokale specialiteiten kunt proberen. Als je vanaf het historische centrum richting het haventje over de boulevard loopt heb je een prachtig uitzicht over de baai van de Somme en de moerasvelden die erachter liggen.

Het gebied rondom Saint-Valery-sur-Somme staat bekend om zijn prachtige wandelingen. De wandelingen die je meenemen langs de verschillende moerasgebieden die in de buurt van het stadje liggen behoren tot de mooiste in Picardië. Zorg in de zomermaanden echter wel voor voldoende water want de temperatuur kan hier behoorlijk oplopen.

Hier ligt Saint-Valery-sur-Somme

Weersverwachting Saint-Valery-sur-Somme

vandaag
7° / 6°
morgen
6° / 1°
1 dec
2° / -1°
2 dec
5° / -2°
3 dec
4° / 0°
Meer weer van Saint-Valery-sur-Somme op klimaatinfo.nl

Meer informatie