Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Poitou-Charentes

Mooiste dorpjes van Poitou-Charentes

De voormalige regio Poitou Charentes is een van de meest geliefde regio’s in Frankrijk. Met zijn Atlantische kust in het westen en prachtige binnenland is het een regio die alles in zich heeft voor een mooie gevarieerde vakantie. De departementen Vienne, Charente, Charente-Maritime en Deuz-Sèvres behoren tot deze regio. Hoofdstad van de regio is Poitiers. Andere steden, zoals La Rochelle en Rochefort zijn ook zeer geliefd bij de toeristen. Naast het toerisme is de landbouw het voornaamste middel van bestaan van de regio. Er zijn grote wijngaarden en de regio is zeer bekend om zijn meloenen. Het zachte zeeklimaat zorgt voor grote opbrengsten. De beroemde Franse Cognac komt uit deze regio. De regio Poitou Charentes is er een met een rijke geschiedenis. Ten tijde van de Romeinen was het hier dat de beroemde Gallische hoofdman Vencingetorix in opstand kwam tegen de Romeinen. Ook de beroemde “ slag bij Poitiers” uit de middeleeuwen vond hier plaats. Karel Martel stopte hier de opmars van de Arabieren, waarna ze langzaam werden verdreven uit Europa. Door de regio loopt ook de beroemde pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Langs de route vind je vele kloosters en mooie oude kerken. Ook wat betreft natuur kun je hier je hart ophalen. Het Ile de Ré heeft prachtige mooie stranden, maar ook de moeraslanden van de baai van Aguillon zijn prachtig. In je bootje ontdek je hier de meest bijzondere vogels. Kortom de Poitou-Charentes is een mooie veelzijdige regio.

La Flotte

Poitou-Charentes

La Flotte is een van de tien kleine dorpjes op het bijzondere schiereiland Ile de Ré. Dit kleine dorpje leeft vooral van de landbouw, de visvangst en het toerisme.

Rivedoux Plage

Poitou-Charentes

Rivedoux Plage is een klein dorpje op het eiland Ile de Ré. Het dorpje ligt aan de brug die het eiland met het vaste land verbindt. Het uitzicht op deze brug van het strand van Rivedoux Plage is fenomenaal.

Saint Martin de Ré

Poitou-Charentes

Saint Martin de Ré is een oud plaatsje op het mooie Ile de Ré. Met zijn stadsmuren en smalle straatjes ademt Saint Martin de Ré de sfeer van lang vervolgen tijden uit. Een wandeling door het dorp lijkt nog het meest op een reis door de tijd.