Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La Flotte

La Flotte is een van de tien kleine dorpjes op het bijzondere schiereiland Ile de Ré. Dit kleine dorpje leeft vooral van de landbouw, de visvangst en het toerisme.

La Flotte is een van de mooiste dorpjes op het bijzondere Ile de Ré. Het dorp is gesitueerd rondom de jachthaven. Hier staan prachtige witte huisjes rondom de plaats waar vroeger druk handel werd gedreven. Tegenwoordig zijn het vooral de plezierjachten die het haventje aandoen. La Flotte werd gesticht in de middeleeuwen. In die tijd werd er vooral vis, wijn en zout verhandelt in de haven. Goederen die zeer gewild waren. Toeristen weten dit mooie dorpje goed te vinden. Vooral bij de Fransen zelf is het zeer populair. In de zomermaanden wordt er een festival voor de klassieke gitaarmuziek gehouden en zijn er verschillende regatta’s.

Een bijzondere bezienswaardigheid in de buurt is de ruïne van het cisterciënzer klooster. De overblijfselen van deze oude abdij zijn net buiten het dorp te vinden. Het klooster werd gebouwd in de 12e eeuw. Tijdens de honderdjarige oorlog tussen Frankrijk en Engeland, werd de abdij meerdere malen verwoest door de Engelse vloot, maar ook weer herbouwd. De abdij kende nog enkele decennia van grote bloei. De hugenoten moesten in de 16e eeuw echter niets van katholieke kloosters hebben en zorgden ervoor dat het klooster weer werd afgebroken. Tegenwoordig staan alleen nog enkele zij muren overeind. Dit geeft een bijzonder beeld in het verder vlakke landschap rondom La Flotte.

De andere bezienswaardigheid is het Fort de la Pree. Dit fort vormde jarenlang de verdedigingslinie van de Franse kust op het Ile de Ré. Het werd gebouwd in 1625 door de hertog van Soubise. Het heeft de typische ster vorm met vier grote bastions en gordijnmuren ertussen. Het werd gedeeltelijk ontmanteld door de bouwmeester van Lodewijk de XIV; Vauban, en raakte in de vergetelheid. De Duitsers zagen echter de waarden van het fort weer in en voegde het toe aan hun verdedigingslinie de Atlantikwall. Tegenwoordig is het fort een museum.

Hier ligt La Flotte

Weersverwachting La Flotte

vandaag
17° / 13°
morgen
18° / 11°
16 jun
17° / 11°
17 jun
21° / 14°
18 jun
21° / 15°
Meer weer van La Flotte op klimaatinfo.nl

Meer informatie