Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rivedoux Plage

Rivedoux Plage is een klein dorpje op het eiland Ile de Ré. Het dorpje ligt aan de brug die het eiland met het vaste land verbindt. Het uitzicht op deze brug van het strand van Rivedoux Plage is fenomenaal.

Rivedoux Plage is gelegen tegenover de grote stad La Rochelle, aan de voet van de brug die het eiland met het vaste land verbindt. De vuurtoren van Rivedoux Plage is al sinds de 19e eeuw een van de vaste bakens voor schepen. Rivedoux Plage is een populaire vakantieplaats. Voor liefhebbers van surfen, windsurfen en kitesurfen is het strand van Pas de La Fontaine een populaire stek. Aan beide kanten van de stad liggen brede stranden. Vanaf de een kijk je uit op La Rochelle, vanaf de andere zijde heb je een mooi zicht op de kust van de Vendée.

Rivedoux Plage ontstond als klein vissersdorpje in de middeleeuwen. Het was een van de eerste dorpen die leefden van de vangst en verkoop van oesters. Nog steeds is Rivedoux het Mekka van de oesterteelt. Bij eb kun je de oesterbanken vanaf de haven zien liggen. In het dorp zelf weten de restaurants wel weg met dit heerlijke streek product. Overal worden de heerlijkste oester geserveerd. En waar kun je ze nu beter eten dan hier waar ze net vers uit het water worden gehaald. Voor toeristen die zelf eens willen vissen worden speciale vistochten georganiseerd. Hierbij wordt ook vaak het Fort Boyard aangedaan, wat hier vlakbij in de zee ligt. 

Ook in Rivedoux Plage zijn de sporen van Vauban terug te vinden. Ook dit dorp heeft zijn eigen verdedigingswerken van deze bouwmeester. Bij het dorp werd een schans gebouwd om eventuele aanvallers te kunnen weerstaan. Naast deze oude schans zijn er nog een mooie oude getijde molen te vinden aan het strand en ligt er in de buurt nog een oude toren van een oud domein. Alle oudheid geeft Rivedoux Plage zijn eigen unieke identiteit. In 1961 werden hier de scenes voor de “ The Longest Day” opgenomen. De bunkers die nog op het strand stonden en ooit onderdeel waren van de Atlantikwall, werden nu decor voor een film over D-Day.

Hier ligt Rivedoux Plage

Weersverwachting Rivedoux Plage

vandaag
21° / 17°
morgen
24° / 16°
23 jul
25° / 16°
24 jul
26° / 16°
25 jul
28° / 13°
Meer weer van Rivedoux Plage op klimaatinfo.nl

Meer informatie