Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Saint Martin de Ré

Saint Martin de Ré is een oud plaatsje op het mooie Ile de Ré. Met zijn stadsmuren en smalle straatjes ademt Saint Martin de Ré de sfeer van lang vervolgen tijden uit. Een wandeling door het dorp lijkt nog het meest op een reis door de tijd.

Saint Martin de Ré is de hoofdstad van het eiland Ile de Ré. Met zijn bijzondere verdedigingswerken van Vauban staat het zelfs op de Werelderfgoedlijst. Het dorpje is in de zomer een levendige plaats waar vele toeristen komen. Op de terrasjes rondom de haven is het in de zomermaanden gezellig druk. In het haventje liggen dan de plezierjachten naast de vissersboten en op de promenade maken toeristen een wandelingetje.  In de restaurants in het dorpje is een keur aan verse vis en schaaldieren te krijgen en wordt vaak gewerkt met streekproducten. De leuke winkeltjes in het dorpje verkopen souvenirtjes zoals rieten manden, zout en leuke sieraden.

Saint Martin de Ré heeft een lange geschiedenis. Het dorpje ontstond in de middeleeuwen, maar wordt pas in 1681 een belangrijke vesting. Om de Franse kust te verdedigen en in het bijzonder de stad La Rochelle meent Vauban dat er op Ile de Ré een vestiging moet worden verrezen. Eerder was Sint Martin de Ré al het toneel van een lange bezetting van Engelse troepen. Deze kwamen de Hugenoten te hulp die in La Rochelle in opstand waren gekomen. Koning Lodewijk XIV wil koste wat het kost een herhaling van een zekere bezetting voorkomen. In 1681 wordt gestart met de bouw.

Vooral als met Saint Martin de Ré bekijkt vanuit de lucht kun je goed de hand van bouwmeester Vauban zien. De stad heeft maar liefst een 14 km lange stadsmuur die nog in zijn geheel in tact is. Deze muur is gebouwd in de vorm van een 5 puntige ster met hier tussen ook weer verbindingsdriehoeken. Via twee poorten kun je de stad binnen komen, de Toiraspoort en de Campanipoort. De verdedigingswerken hebben zeker geholpen. Saint Martin de Ré werd niet meer veroverd. Dit zorgde ervoor dat Saint Martin de Ré zijn sympathieke knusse karakter behouden bleef. Naast het fort zijn er ook verschillende andere oude huizen te vinden in het dorp.

Hier ligt Saint Martin de Ré

Weersverwachting Saint Martin de Ré

vandaag
22° / 17°
morgen
19° / 15°
21 jun
21° / 14°
22 jun
15° / 12°
23 jun
20° / 12°
Meer weer van Saint Martin de Ré op klimaatinfo.nl

Meer informatie