Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Roquebrune-sur-Argens

Roquebrune-sur-Argens is een dorp in het zuiden van Frankrijk in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in het departement Var. Het dorp ligt een kleine 15 kilometer landinwaarts vanaf Fréjus.

Roquebrune-sur-Argens bestaat uit meerdere delen maar het meest interessant voor toeristen is het oud middeleeuwse dorp. Aan de rand hiervan kan je gratis parkeren, iets dat je niet vaak tegen komt in het zuiden van Frankrijk. Het dorp zelf is grotendeels autovrij. Veel huizen in de smalle straatjes zijn geschilderd in pasteltinten dat geeft het geheel zelfs wanneer de zon niet schijnt een vrolijk uiterlijk. In het dorpje zijn maar liefst drie chocolatiers en een chocolademuseum. Als zoetekauw kom je hier dus goed aan je trekken. Er is ook klein stadsmuseum over de geschiedenis van Roquebrune-sur-Argens en meerdere kerkjes.

 

De rocher de Roquebrune een rode rots die het dorp niet alleen haar naam heeft gegeven maar ook opvallende landmark steekt boven het dorp uit Bij mooi weer kan je een wandeling maken naar de top van de rots. Dankzij de rivier die langs het dorp loopt en het net buiten het dorp gelegen Lac de Arena kan je een bezoek aan het dorp ook goed combineren met sportieve activiteiten. In de vruchtbare omgeving zijn diverse wijnboeren actief en ze verkopen hun wijnen die vaak maar in beperkte oplage gebotteld worden in een gezamenlijke winkel in het dorp.

Hier ligt Roquebrune-sur-Argens

Weersverwachting Roquebrune-sur-Argens

vandaag
18° / 9°
morgen
18° / 10°
3 apr
18° / 9°
4 apr
15° / 9°
5 apr
15° / 7°
Meer weer van Roquebrune-sur-Argens op klimaatinfo.nl

Meer informatie

Roquebrune-sur-Argens
Frankrijk reisinformatie
klimaatinfo Provence
wikipedia