Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Roussillon

Het dorp Roussillon ligt in het zuiden van Frankrijk in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in het departement Vaucluse. Roussillon behoort tot de mooiste dorpjes van Frankrijk en staat hierom ook op de Les Plus Beaux Villages de France.

Roussillon ligt in het Parc Naturel régional du Luberon in de noordelijke vallei van de bergketen Luberon. Het dorp is omringt door prachtige natuur en vanuit het dorp heb je hier een prachtig uitzicht op. De stad is beroemd door zijn oker. Je vindt hier de grootste oker reserves ter wereld en dit zal zo blijven aangezien het tegenwoordig verboden is om hier oker te delven. De oker uit Roussillon werd vroeger voornamelijk gebruikt voor het verven van textiel. In één van de oude okerfabrieken is tegenwoordig een museum gevestigd dat is gewijd aan de okerwinning in Roussillon en de omliggende dorpen.

Het departement Vaucluse staat bekend om zijn prachtige natuurparken en zijn uitgestrekte lavendelvelden. Hierop vormt de omgeving van Roussillon geen uitzondering. Daarbij komt dat de oker die hier in de grond zit de omgeving hier van een bijzondere kleur rood voorziet. Sommige delen van de omgeving van Roussillon doen meer denken aan de Death Valley dan aan een Frans natuurpark.
De Ierse schrijver en dichter Samuel Beckett bekend van onder andere ‘wachten op Godot’ heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog in dit dorp gewoond. Het dorp wordt genoemd in het toneelstuk.

Hier ligt Roussillon

Weersverwachting Roussillon

vandaag
36° / 19°
morgen
28° / 20°
13 jul
27° / 14°
14 jul
29° / 12°
15 jul
30° / 17°
Meer weer van Roussillon op klimaatinfo.nl

Meer informatie

Frankrijk reisinformatie
klimaatinfo Provence
wikipedia