Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Saint-Martin

Mooiste dorpjes van Saint-Martin

Wie in het vasteland van Frankrijk op zoek gaat naar Saint-Martin die zal deze bijzondere bestemming niet kunnen vinden. Dat komt omdat Saint-Martin geografisch gezien niet in Europa ligt, maar in het Caribisch gebied. Saint-Martin is het Franse deel van het eiland Sint Maarten. Al in 1648 werd er in een verdrag tussen Nederland en Frankrijk een verdeling afgesproken die tot heden nog steeds van kracht is. Het onderste deel van het eiland is het Nederlandse deel. Inmiddels is dit een zelfstandig land dat Sint Maarten heet. Het Franse deel heet Saint-Martin en is een overzees gebied van Frankrijk. Officieel ben je dus in het land Frankrijk en als je in Saint-Martin bent dan ben je zelfs in de Europese Unie aanwezig. En dat in een gebied dat hemelsbreed duizenden kilometers van Frankrijk en Europa verwijderd ligt.

Als je in het tropische Saint-Martin bent dan zie je auto’s met Franse kentekens rijden, koop je Frans stokbrood bij de Franse patissiers en betaal je net als in Frankrijk met de euro. De veiligheid wordt natuurlijk gewaarborgd door de gendarmerie.

Grand Case

Saint-Martin

Grand Case heeft de bijnaam ‘Gourmet Capital’ van het Caribisch gebied gekregen. In dit dorp vind je een hoge concentratie aan goede restaurants waar vooral Franse chefs in de pannen roeren.

Oyster Pond

Saint-Martin

Aan de oostkant van het eiland Sint Maarten ligt het dorpje Oyster Pond. Dit plaatsje ligt op de grens van het Franse en Nederlandse deel van Sint Maarten en concentreert zich rondom de jachthaven.