Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Oyster Pond

Aan de oostkant van het eiland Sint Maarten ligt het dorpje Oyster Pond. Dit plaatsje ligt op de grens van het Franse en Nederlandse deel van Sint Maarten en concentreert zich rondom de jachthaven.

Oyster Pond was ooit een plek die vooral uit mangrove bestond. Hierdoor konden oesters hier vrij goed gedijen wat uiteindelijk de Engelse naam Oyster Pond opgeleverd heeft. Dit betekent letterlijk ‘oestervijver’. De oesters zijn inmiddels verdwenen uit de plek waar mangrove plaats heeft meten maken voor een jachthaven. Dit is een vrij recente ontwikkeling, want tot de jaren zeventig van de vorige eeuw stond hier alleen maar een hersteloord van Dokter Roux. Fiscale wijzigingen in 1986 heeft er echter voor gezorgd dat er ineens veel meer vraag ontstond naar ontroerend goed in overzeese gebiedsdelen met als gevolg dat Oyster Pond ineens transformeerde tot een dorp. Het resultaat is een sfeervol plaatsje dat zich vooral rondom de haven concentreert.

Toeristen die Oyster Pond bezoeken die doen dat hoofdzakelijk voor drie redenen. Ten eerste staat aan de Nederlandse kant het luxueuze Westin hotel. De ligging aan Dwan Beach zorgt ervoor dat hier vooral gasten komen die van rust, zon, zee en strand houden. Met Dawn Beach is meteen de tweede attractie genoemd van Oyster Pond. Dit fijne zandstrand is zowel geschikt voor zonaanbidders als voor watersporters. De ligging aan de oostelijke kant van het eiland zorgt voor een continue golfslag en voor een aangename bries die vanaf zee waait.

De jachthaven is de derde reden om Oyster Pond te bezoeken. Vanuit deze haven vertrekken niet alleen privéboten maar worden er ook allerlei boottochten georganiseerd. Daarnaast vertrekt vanuit Oyster Pond de veerboot naar Saint Barthelemy (St. Barths). In ongeveer dertig minuten wordt je naar St. Barths gebracht. Bij terugkomst aan het einde van de middag in Oyster Pond kun je hier nog prima verse vis of andere gerechten eten in één van de restaurants in de haven.

Hier ligt Oyster Pond

Weersverwachting Oyster Pond

vandaag
31° / 28°
morgen
32° / 29°
21 jul
32° / 28°
22 jul
31° / 28°
23 jul
32° / 28°
Meer weer van Oyster Pond op klimaatinfo.nl

Meer informatie