Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tarn-et-Garonne

Mooiste dorpjes van Tarn-et-Garonne

Het Franse departement Tarn-et-Garonne maakt deel uit van de regio Occitanie en staat bekend om zijn pittoreske landschap, charmante dorpjes en rijke historische erfgoed. Tarn-et-Garonne is een ware schatkamer van cultuur en natuur, en biedt een verscheidenheid aan bezienswaardigheden die bezoekers telkens weer weten te betoveren.

Eén van de meest opmerkelijke plekken in Tarn-et-Garonne is het stadje Moissac, beroemd om zijn abdij van Saint-Pierre, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De kloostergangen van de abdij, met hun prachtige romaanse beeldhouwwerken, zijn een hoogtepunt voor kunst- en geschiedenisliefhebbers. Montauban, de hoofdstad van het departement, is een levendige stad met een rijk verleden. De stad herbergt het Ingres Bourdelle Museum, gewijd aan de beroemde schilder Jean-Auguste-Dominique Ingres en de beeldhouwer Antoine Bourdelle.

 

Het dorpje Auvillar, gelegen op een heuvel met uitzicht op de Garonne, is uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen van Frankrijk. De charmante pleinen, vakwerkhuizen en het oude marktpaviljoen dragen bij aan de tijdloze sfeer van dit schilderachtige dorp. Een andere parel van Tarn-et-Garonne is Bruniquel, bekend om zijn twee kastelen die majestueus boven de Aveyron vallei uittorenen. De adembenemende uitzichten en de goed bewaarde middeleeuwse architectuur maken dit dorp tot een must-see bestemming.

De regio staat ook bekend om zijn culinaire hoogstandjes, zoals de beroemde Chasselas druiven, die perfect zijn om vers te eten of als basis voor heerlijke wijnen. De markten in de regio bieden een overvloed aan lokale producten, van sappige pruimen en knapperige walnoten tot ambachtelijke kazen en geurige kruiden. Een bezoek aan de markten van bijvoorbeeld Caussade of Castelsarrasin biedt een authentieke ervaring van het lokale leven en de culinaire tradities van Tarn-et-Garonne.

Gramont

Tarn-et-Garonne

In het Franse departement Tarn-et-Garonne (regio Occitanie), arrondissement Castelsarrasin, vind je het kleine plaatsje Gramont op de drempel van de Gers, in het hart van de Lomagne. Het charmante dorpje met stenen huizen wordt vooral bezocht vanwege het kasteel.