Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gramont

In het Franse departement Tarn-et-Garonne (regio Occitanie), arrondissement Castelsarrasin, vind je het kleine plaatsje Gramont op de drempel van de Gers, in het hart van de Lomagne. Het charmante dorpje met stenen huizen wordt vooral bezocht vanwege het kasteel.

Het kasteel was ooit eigendom van Simon de Montfort, de leider van de Albigenzische Kruistochten. Het kasteel heeft een middeleeuwse versterkte toren, een wachttoren in gotische stijl en een renaissancevleugel met vensters en raamstijlen. Binnen kun je kunstvoorwerpen en meubilair bewonderen. Een Franse tuin en een fraai uitzicht over de heuvelflanken van de Lomagne maken een bezoek de moeite waard. Het kasteel wordt beheerd door het Centrum voor Nationale Monumenten. Op het moment van ons bezoek was het kasteel gesloten.

In de zomer staan een muziekfestival en meerdere exposities op de kalender. Het Landhuis van Havarès, uit 1695, is bekend om zijn 12.000 tegels. De traditie bepaalde dat elk landhuis een kamer had die bestemd was voor de bisschop of aartsbisschop, waar zij verbleven tijdens genezingen. De pasteliermolen van het landhuis van Havarès, uit de 14e-15e eeuw, wordt gebruikt om noten en zaden te malen om walnoot-, amandel- en raapzaadolie te verkrijgen. Verder kun je in de omgeving nog het honingmuseum bezoeken.

Hier ligt Gramont

Weersverwachting Gramont

vandaag
33° / 20°
morgen
32° / 20°
21 jul
22° / 16°
22 jul
24° / 13°
23 jul
27° / 17°
Meer weer van Gramont op klimaatinfo.nl

Meer informatie