Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Benitses

Op het eiland Corfu, in het oostelijk deel, ligt het gezellige toeristische Benitses. Het dorpje ligt ongeveer 12 km ten zuiden van Corfu stad. Dat deze plaats populair is bij toeristen heeft te maken met een mix van mooie natuur, authentieke huisjes en enkele uitgaansgelegenheden.

Hoewel Benitses tegenwoordig vooral bekend staat als een toeristische badplaats, was dit in het verleden niet zo. Misschien is dit wel een van de belangrijkste ingrediënten waarom het dorp tegenwoordig zo populair is geworden. Van oorsprong was het namelijk klein vissersdorpje. In het begin kwamen toeristen hier vooral vanwege de authentieke uitstraling van het vissersdorpje. Dit veranderde in het begin van de jaren 80 van de vorige eeuw toen het Engelse massatoerisme het dorp ontdekte. Tegenwoordig is Benitses een van de populairste toeristische bestemmingen op het eiland Corfu. Ondanks dat het massatoerisme hier zijn sporen heeft nagelaten, zijn er ook nog veel authentieke elementen die het plaatsje opsieren. Tel daarnaast nog de fantastische stranden en de prachtige omgeving aan het azuurblauwe water en je hebt een van de mooiste dorpjes van het eiland.

Benitses is het bewijs dat wat meer intensief toerisme niet geheel ten kosten hoeft te gaan van de authenticiteit van het oude vissersdorp. Nog altijd doen de straatjes en de huisjes van het oorspronkelijke dorp traditioneel aan. Het is dan ook heerlijk om hier door de straatjes te wandelen. Deze traditionele elementen komen dan ook voort uit een lange geschiedenis. De naam van het dorp stamt al uit de dertiende eeuw en er zijn sporen ontdekt die teruggaan naar de Romeinse tijd. Direct aan het oude centrum van het dorp ligt meteen al een strand. Een bezoek aan het dorp kan prima gecombineerd worden met een verblijf aan het strand waar je af en toe de koelte kunt zoeken in het water van de Ionische Zee. Niet alleen het strand direct bij het dorp zelf zijn populaire trekpleisters, ook de stranden in de nabije omgeving worden graag bezocht. Een bezienswaardigheid die misschien niet zo voor de hand ligt om te bezoeken, maar wel leuk is, is het schelpenmuseum. De collectie is groot en bestaat niet alleen uit schelpen uit de regio van de Ionische Zee, maar omvat schelpen afkomstig uit de hele wereld. In Benitses heb je echt het gevoel dat je op vakantie bent.

Hier ligt Benitses

Weersverwachting Benitses

vandaag
19° / 10°
morgen
15° / 8°
6 dec
16° / 11°
7 dec
15° / 9°
8 dec
15° / 7°
Meer weer van Benitses op klimaatinfo.nl

Meer informatie