Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Doukades

Niet bekend bij de massa en daardoor is Doukades niet een voor de hand liggende bestemming om te bezoeken tijdens je verblijf het Griekse eiland Corfu. Des te verrassender is het om dit door het toch aan te doen.

Het eiland Corfu kent veel prachtige authentieke dorpjes. Op onze pagina vind je er dan ook veel terug. Het nadeel van sommige dorpen is dat vele toeristen weten dat ze hier moeten zijn. Een fijne en duidelijke uitzondering op deze regel is Doukades.  Dit dorp is nog niet ontdekt door de grote massa en heeft toch een traditionele en authentieke uitstraling door de vele Venetiaanse elementen die in de oude dorpskern terug te vinden zijn. Met recht kunnen we spreken dat Doukades een dorp is. Zeker het pittoreske dorpsplein mag niet overgeslagen worden. Je kunt hier prima genieten van een hapje en een drankje terwijl je geniet van de prachtige kleurrijke gevels die het pleintje afbakenen. Het dorpje ligt verscholen in de bergen op zo’n twintig kilometer ten noordwesten van de hoofdstad van Corfu.

Het dorpje zelf is niet al te groot, maar herbergt enkele prachtige oude herenhuizen hier ooit gebouwd zijn door de eerste inwoners die zich hier vestigden in de 17e eeuw. Het zijn deze eerste inwoners waaraan het dorp zijn naam te danken heeft. Het waren namelijk mensen van de familie ‘Doukas’. Naast het gezellige dorpsplein moet je ook zeker een bezoek brengen aan het oude herenhuis van Maria. Dit oude herenhuis is kortgeleden gerenoveerd en ziet er prachtig uit en je krijgt een mooi beeld van de klassieke herenhuizen die zo typisch zijn voor de binnenlanden van Corfu. Doukades is niet groot en een bezoek aan het dorpje zal niet lang duren, maar is de moeite waard en bovendien prima te combineren met een bezoek aan de nabijgelegen badplaats Paleokastrita. Een andere tip voor dit dorp is een bezoek aan de ezelopvang van Corfu die zich hier bevindt.

Hier ligt Doukades

Weersverwachting Doukades

vandaag
20° / 15°
morgen
18° / 13°
25 apr
16° / 10°
26 apr
17° / 11°
27 apr
17° / 12°
Meer weer van Doukades op klimaatinfo.nl

Meer informatie