Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lakones

Het plaatsje Lakones vind je terug in het westelijk deel van het Griekse eiland Corfu. Het dorp staat bekend als een populaire bestemming door zijn ligging op prachtige groene hellingen vanwaar je een pracht uitzicht hebt en bovendien mooie wandelingen kunt ondernemen.

Kenmerkend voor Lakones zijn de prachtige traditionele pastelkleurige huizen die harmonieus opgaan in de groene helling waarop het dorp zich bevindt. Daarmee is het plaatsje al van afstand een bijzondere bezienswaardigheid. Zeker vanaf een wat hoger gelegen uitzichtpunt kun je het dorp op de groene helling in één blik bewonderen met het azuurblauwe water van de zee. Zoals vele wat oudere dorpjes op Corfu werd er ook bij Lakones ervoor gekozen om het dorp wat meer landinwaarts te laten verrijzen. Dit werd gedaan om eventuele gevaren vanuit de zee te mijden. Hierbij moet vooral gedacht worden aan piraten.

Het dorp is erg in trek bij wandelaars. Ze doen Lakones aan door een van de wandelroutes te lopen die hier langskomen. Deze wandelroutes brengen je niet alleen naar het dorp, maar ook naar een aantal prachtige plekken in de groene omgeving. Er zijn er enkele spectaculaire uitzichtpunten waar je een prachtig zicht op zee hebt. Net als dat het dorpje van afstand mooi is, geldt dit ook als je er doorheen wandelt. Veel van de huisjes dateren uit het begin van de negentiende eeuw, toen Griekse vluchtelingen hier een onderkomen zochten.

Binnen de oude dorpskern zijn ook enkele tavernes en terrasjes te vinden waar het uitstekend toeven is. Al deze faciliteiten overheersen echter niet, waardoor het authentieke karakter van het dorpje bewaard gebleven is. Een absolute topper in de directe omgeving is het plateautje genaamd ‘Bella Vista’ dat, zoals de naam al doet vermoeden, bekend staat om zijn prachtige uitzicht.

Hier ligt Lakones

Weersverwachting Lakones

vandaag
25° / 20°
morgen
25° / 20°
20 mei
29° / 20°
21 mei
24° / 20°
22 mei
22° / 18°
Meer weer van Lakones op klimaatinfo.nl

Meer informatie