Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lefkimmi

Het dorpje Lefkimmi ligt in het westen van Griekenland op het eiland Corfu. Het dorpje doet een beetje denken aan een Griekse versie van Giethoorn. Dit komt vooral door het kenmerkende kanaal dat door het centrum loopt.

Het dorp telt ongeveer 4000 inwoners. Lefkimmi is gesticht in 1981, toen de dorpen Agi Theodori, Anaplades, Melikia, Potami en Riklades werden samengevoegd tot een stadje. De vijf dorpen vormen nu allemaal een kleine wijk binnen Lefkimmi. De geschiedenis van het gebied waar het huidige stadje gesitueerd is, gaat veel verder terug in de tijd. Zo hebben 1300 vluchtelingen hier in het jaar 1804 hun toevlucht gezocht. Toen maakte Corfu deel uit van de Republiek van de zeven eilanden. Deze eilandstaat bestond alleen maar tussen het jaar 1800 en het jaar 1807. De eilandstaat stond onder protectoraat van de Russen. De toch wel roerige geschiedenis die zich hier heeft afgespeeld, lang voor 1981, in combinatie met de ligging aan zowel een meer als de nabijheid van de Ionische zee maken van het dorp in het zuidelijke punt van Corfu een interessante bestemming.

Naast enkele authentieke Griekse woningen en het fotogenieke kanaal dat het meer met de zee verbindt, is vooral de omgeving van Lefkimmi zeer de moeite waard. Zoals al geschreven, is het aanwezig kanaal een verbinding tussen de zee en het meer van Korrission. Dit meer is prachtig gelegen op het eiland en staat bekend om de vele vogelsoorten die hier te spotten zijn. Natuurlijk is het ook een prachtig wandelgebied.

Het mooie aan het dorp zelf zijn de leuke smalle straatjes die worden opgesierd door kleurrijke gevels van de typische Griekse huizen. Het kanaal wordt op zijn beurt weer opgesierd door mooie bruggetjes en vissersbootjes die hier aangemeerd liggen. Een andere bezienswaardigheid die niet ver van Lefkimmi ligt, is het klooster van ‘Kiras’ dat dateert uit 1696. Lefkimmi is een mooi en veelzijdig met veel leuke bezienswaardigheden, zowel in de directe omgeving als in het dorpje zelf. Je bent hier makkelijk een halve dag onder de pannen.

Hier ligt Lefkimmi

Weersverwachting Lefkimmi

vandaag
15° / 13°
morgen
15° / 13°
7 dec
14° / 12°
8 dec
14° / 12°
9 dec
14° / 12°
Meer weer van Lefkimmi op klimaatinfo.nl

Meer informatie