Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Old Perithia

In het Noordoosten van het Griekse eiland Corfu ligt het desolate spookdorpje Oud Perithia. Het is één van de oudste bergdorpen van het eiland. Een bezoek aan dit dorp is zeer bijzonder door het verlaten karakter.

Hoewel het gros van de huizen en gebouwen die hier te vinden zijn niet meer bewoond zijn en zelfs vervallen, is een bezoek aan Old Perithia toch wel de moeite waard. Alleen al door de lange geschiedenis van dit dorpje kom je meer te weten over het oude Corfu. De natuur van het desolate berglandschap krijgt hier steeds meer de overhand, waardoor de restanten van het dorp steeds meer samensmelten met de omgeving. Ooit woonde er tot 1200 mensen in het dorp en was het een van de meest welvarende plaatsen op Corfu. In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw begon de leegloop van het dorp door het opkomende toerisme op Corfu. De bewoners besloten dat de toekomst in de meer toeristische gebieden lag. Tegenwoordig is het dorp verlaten en krijg je een nietige indruk wanneer je langs de restanten van het dorp struint met op de achtergrond de indrukwekkende vulkaan van Pantokrator.

Fotografen die graag verlaten gebouwen vastleggen moeten zeker hier naartoe wanneer ze op Corfu zijn. Een verlaten dorp als deze in een onherbergzaam gebied is een ware traktatie voor mensen die graag vergane glorie fotograferen. De onherbergzame natuur draagt daar zeker  zijn steentje aan bij. Het dorp is nou niet een locatie waar je uren zult rondstruinen, want na verloop van tijd heb je de vervallen gebouwen ook wel gezien. Toch kun je jezelf hier makkelijk een dagje vermaken. Plan je bezoek aan dit dorp in met een van de prachtige wandelroutes die hier te vinden zijn.
Liefhebbers van natuur zullen hier voluit kunnen genieten. Het gebied met vulkanisch gesteente heeft gezorgd voor een uniek flora en fauna in deze regio van het Griekse eiland Corfu. Neem daarbij de vele prachtige uitzichten over de landschappen en je weet dat je op een adembenemende plek bent.

Hier ligt Old Perithia

Weersverwachting Old Perithia

vandaag
14° / 14°
morgen
18° / 14°
7 dec
20° / 18°
8 dec
19° / 14°
9 dec
15° / 14°
Meer weer van Old Perithia op klimaatinfo.nl

Meer informatie