Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sidari

In het noordelijke deel van het Griekse eiland Corfu ligt Sidari. Dit populaire badplaatsje ligt op een kleine veertig kilometer van de hoofdstad Corfu-stad. Kenmerkend voor dit pittoreske dorpje is de ruwe kustlijn die wordt gecombineerd met enkele mooie strandjes.

Vooral de combinatie van het plaatsje en de prachtige omgeving maken van Sidari een unieke bestemming. Nadeel is wel dat het toerisme hier een stempel heeft gedrukt op de omgeving. Zeker binnen het dorp zelf merk je dit. Toch zijn er nog veel elementen die een bezoek aan Sidari meer dan de moeite waard maken. Zo zijn er tal van barretjes, terrassen en restaurants waar je heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje. Sidari is een bruisend plaatsje door de aanwezigheid van deze voorzieningen die het leven hier aangenaam maken voor de bezoekers.

Het zijn vooral de ruwe kustlijn en de stranden die Sidari tot een populaire badplaats hebben gemaakt. Het heldere azuurblauwe water contrasteert prachtig met de ruwe kustlijn. Het is dan ook heerlijk om hier een wandeling langs de zee te maken. De omgeving staat bekend om de vele rotsachtige inhammen van zandsteen. De meest bekende en tevens ook meest populaire trekpleister is de befaamde ‘Canal d’ Amour’. Door duizenden jaren van erosie is er in deze inham tussen twee rotsen een gat ontstaan. Het verhaal zegt dat iedereen die door dit kanaal zwemt gelukkig zal zijn in de liefde. De omgeving is werkelijk prachtig en er zijn dan ook veel opties om deze vanuit Sidari te verkennen. Dit kan door een wandeling te maken, maar ook door er met een fiets op uit te trekken of per motor of auto. Liefhebbers van paardrijden kunnen hier zelfs kiezen om te paard de omgeving te verkennen. In het archeologisch museum van Kerkira kun je de restanten bezichtigen van een pre neolithische nederzetting. Deze nederzetting dateert uit 700 voor Christus. De ruwe kustlijn is ook vanaf het water mooi, dus een boottocht langs de kust is zeker een aanrader.

Hier ligt Sidari

Weersverwachting Sidari

vandaag
28° / 25°
morgen
28° / 25°
15 jul
28° / 27°
16 jul
29° / 26°
17 jul
29° / 27°
Meer weer van Sidari op klimaatinfo.nl

Meer informatie